Kulinarične mojstrovine naših študentov

14. 02. 2017

Zapisala: Sandra Krinickyte

 

Ko se učimo, se učimo od najboljših! Zato so vsi študenti 2. letnika, ki obiskujejo predmeta Osnove kuharstva in Osnove strežbe imeli enkratno možnost se udeležiti praktičnih vaj na Dvoru Jezeršek. Praksa je obvezen in najbolj učinkovit način učenja. Za naše študente višješolskega programa Turizem in gostinstvo je pa praksa ne le koristna, ampak tudi slastna! O tem pričajo slike njihovih kulinaričnih mojstrovin.

 

Mag. Sebastjan Repnik, vodja vaj za strežbo, je ocenil celotno izkušnjo kot zelo pozitivno in pohvalil odlično delo vseh udeležencev. Prav tako je zatrdil, da so bili vsi študenti zelo navdušeni nad možnostjo pouka izven razreda in zadovoljni s praktičnim znanjem, ki so ga pridobili. Omenil je tudi, da so študenti izrazili željo po več tovrstnih izkušnjah.

 

Študentka Eva je predvsem pohvalila dobro organizacijo in potek obeh vaj: kuharske vaje je vodil Tomaž Ravnjak, vaje iz strežbe je vodil mag. Sebastjan Repnik. Najbolj pa je bila navdušena nad možnostjo spoznavanja, kako dejansko poteka delo v strežbi in kako izgleda delo kuharja, saj so ji vaje omogočile boljšo predstavo obeh poklicev.

 

Ekskurzija po Dvoru Jezeršek ter degustacija izvrstnih vin in tradicionalne kranjske klobase je lepo zaključila in polepšala celotno izkušnjo.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial