Strokovna ekskurzija v podjetje Libela ELSI

14. 03. 2017

Zapisala: Sandra Krinickyte

 

Teoretično znanje je pomembno, vendar je v marsikaterem poslu praksa še bolj pomembna. Tudi če bi imeli vso možno teoretično znanje o logistiki, bi se verjetno težko znašli v pravem primeru, če še nikoli niste bili v skladišču ali videli, kako poteka nabavni proces v praksi.

 

Študenti GEA College – Centra višjih šol so pred kratkim imeli odlično priložnost pobližje spoznati področje logistike v praksi. Pri predmetu Poslovna logistika so se udeležili strokovne ekskurzije v podjetje Libela ELSI iz Celja.

 

Libela ELSI je največje in najstarejše podjetje v regiji, ki deluje na področju proizvodnje tehtnic, tehtalnih sistemov in avtomatizacije. Obrtna delavnica, iz katere se je razvila tovarna za proizvodnjo in servisiranje tehtnic, je nastala v letu 1894. Podjetje je eno izmed redkih v svetu, ki ima lasten razvoj in proizvodnjo tako neavtomatskih tehtnic kot avtomatskih tehtalnih sistemov.

 

Ekskurzija je bila odlična priložnost obiskati proizvodne prostore in hkrati spoznati proizvode, ki jih podjetje Libela ELSI izdeluje in trži. Študenti so si ogledali nekaj referenčnih video posnetkov o polnilnih linijah in ob tem obravnavali logistične procese podjetja: od nabavne logistike do montaže končnega proizvoda pri naročniku. Predstavniki podjetja so izpostavili nekaj glavnih prednosti podjetja pred konkurenco, kot so izredna prilagodljivost pri izdelavi proizvodov in dobra poprodajna podpora. V drugem delu ekskurzije so si študenti ogledali izdelke v fazi nastajanja in izvedeli o njihovi pomembnosti v logističnem procesu na mestu namestitve oz. uporabe. Prav tako so dobili nekaj informacij o razbremenilni logistiki, pomen katere zelo narašča zaradi vse krajšega življenjskega ciklusa proizvodov in zahtevnejših ekoloških predpisov in standardov.

 

Vsi udeleženci ekskurzije so dobili boljši vpogled v in razumevanje področja logistike, ki verjamemo, da bo veliko pripomoglo na pravem delovnem mestu. Prednost višješolskega izobraževanja je praktična naravnanost, saj pridobljeno teoretično znanje preizkušate in uporabljate v praksi že tekom študija.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial