20. konferenca ABSRC

13. 11. 2020

ABSRC – Ljubljana 2020

Mednarodna znanstvena raziskovalna konferenca ABSRC, letos 20. po vrsti, je postregla z zanimivimi članki, raziskavami in dobrimi praksami, ki so jih predstavili akademiki in raziskovalci iz več kot 8-ih držav. Konferenca je v duhu 2020 seveda potekala na spletu.

V četrtek, 12.11., je GEA College – Fakulteta za podjetništvo v Ljubljani organizirala že 20. konferenco z naslovom Advances in Business-Related Scientific Research Conference (ABSRC Ljubljana 2020). 

Konference se je udeležilo 35 predavateljev in slušateljev iz 8-ih držav (Avstrija, Češka, Grčija, Hrvaška, Nemčija, Kitajska, Severna Makedonija, Slovenija…), med njimi kar 12 doktorskih študentov.  Osrednja tema letošnje konference je bila trajnost ter seveda pandemija, udeleženci pa so se dotaknili tudi AI.  

Navdušila sta prav tako glavna govornika na konferenci, Alexander Christian Bauer z Wittenborg University of Applied Science ter Sotiris Karagiannis iz University of New York in Prague, vsak s svojo temo in področjem (Impact of Sales Competitions on Students´ Sales Competences oziroma Investigating the impact of basic psychological needs satisfaction on engagement and performance among MBA students). G. Bauer je v svojem nastopu naslovil predvsem pomen prodaje v podjetjih, ki je v sodobnem času še toliko bolj osredotočena na posameznika. Poudaril je, kako pomembno je za vsako podjetje, da imao jasno prodajno strategijo in kako pomembno je kadrovanje na tem področju. Predvsem pa se je osredotočil na to, da je konkurenca (tekmovanje) v prodaji ključ do dviga interesa študentske populacije za to delo. G. Karagiannis pa je z nami delil ugotovitve in dognanja o osnovnih psiholoških potrebah, ki vplivajo na vključenost in aktivnost študentov na programu MBA. Njegova raziskava je namreč pokazala, da preko 70% študentk in študentov bolj aktivno sodeluje, se bolje angažira in ima vsesplošno boljšo študentsko izkušnjo, če predavatelj/ica spodbuja njihovo avtonomijo.

 

Konferenco v Ljubljani je otvorila vodja konference, prof. dr. Ajda Fošner, ki je ob koncu druženja povedala: »Rada bi izrazila posebno hvaležnost vsem udeležencem z izjemnim vsebinskim doprinosom ter tehnični podpori, ki so mi pomagali, da je dogodek potekal brezhibno, saj nam 2020 streže s prav posebnimi izzivi.«

Se že veselimo konference v 2021!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial