22. DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADI PODJETNIK

19. 04. 2018

Na GEA College smo že 22. leto zapored izvedli državno tekmovanje Mladi podjetnik. Ekipe srednješolcev so nam predstavile svoje inovativne, nenavadne in navdihujoče ideje. Poslovne ideje so ob pomoči mentorjev razvili sami , na GEA College pa so morali v 10 minutnem »pitchu« prepričati žirijo. Ker je 80 dijakov in dijakinj prišlo iz celotne Slovenije, iz različnih srednjih šol, smo poslušali precej raznolike ideje. Od živalskega hotela in rehabilitacijskega centra do »sprostitvene« sobe RageRoom, pametne čelade in samočistilnih ročk za javni prevoz.

 

Žirija v sestavi doc. dr. Mitja Jeraj (GEA College), dr. Dario Berginc (GEA College), Gašper Kos (ABC pospeševalnik), Tamara Turk (Skupnost slovenskih podjetnic), Andrej Šolinc (CEED SLO) in Jernej Pirc (BNI Slovenija)  je imela težko nalogo. Ampak odločitev je padla in podelili so prvo nagrado skupini dijakov iz Srednje elektro-računalniške šole Maribor za mobilno aplikacijo BrightFuture (Svetla prihodnost). Primož Ketiš, Niki Finžar, Mario Močnik in Kevin Knedl so razvili aplikacijo, ki rešuje iz zagate tiste učence in učenke, ki se ne znajo ali morejo odločiti, kako nadaljevati izobraževanje. Združuje srednje šole iz vse Slovenije in nudi informacije o srednjih šolah, kot tudi možnost povezovanja z bivšimi dijaki za informacije iz prve roke. Rešitev je primerna tako za slovenski kot globalni trg. Ekipa BrightFuture je dobro zaznala problem in nanj tudi inovativno odgovorila.

 

Za las za prvim mestom, kar kaže na res hudo konkurenco, se je umestila ekipa iz Srednje ekonomske šole Ljubljana s svojo samočistilno ročko LuminoClean. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa iz Ekonomske šole Ljubljana s svojo idejo Rage Room Ljubljana, na četrto pa ideja mobilne dostave hrane Foodway d.o.o., ki jo je predstavila Srednja ekonomsko-poslovna šole Koper.

 

Vsem tekmovalcem in tekmovalkam se iskreno zahvaljujemo za pogum in ideje. Upamo, da smo vas navdihnili za podjetniško pot!

 

Zahvaljujemo se partnerjem in sponzorjem projekta Mladi podjetnik 2018:

Nova slika
   
NLB TelekomSlovenije
  Conditus
VIVO catering Računalniške novice
Študent

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial