Alumni revival weekend – delavnica

Dvodnevna delavnica na temo

Management sprememb in učinkovito vodenje 

Kako do še večje učinkovitosti v organizaciji? Spoznajte metode, tehnike in znanja, ki jih uporabljajo uspešni podjetniki z vzhoda.

Učili in izpopolnjevali se bomo s pomočjo Design Thinking in World Cafe metode za spodbujanje aktivnega sodelovanja udeležencev. Na delavnici bomo spoznali različne modele sprememb in vodenja. Kot temelj za razumevanja vodenja udeležencev bomo uporabili model »Stroga preizkušnja vodenja in dokazljivo vodenje«. Teorija bo dala prednost praski. Kako čustva vplivajo na način vodenje in kako jih uporabiti v prid dobremu vodenju? Naučili se bomo kako se lotiti sprememb v organizaciji, ki bodo pripeljale do večje učinkovitosti, zadovoljstva in uspeha, kot posledice.

Spoznali bomo tudi tehnike za detoksikacijo in upravljanje s stresom. Pri vodenju bomo znali v prihodnje izkoriščati tudi prednosti empatije in sočutja.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

 

Cilji

 1. Razumeti pomen Managementa sprememb v organizacijah
 2. Postati učinkoviti vodja
 3. Ustvariti zavedanje skozi osebno preobrazbo, ki bo vodilo k korporativni preobrazbi
 4. Osvoboditi sočutje z aktivacijo moči znotraj nas samih

 

Po udeležbi na delavnici boste sposobni:

 • Prepoznati sebe kot instrument sprememb
 • Uvesti spremembe v organizaciji s pomočjo novih pristopov
 • Biti učinkoviti vodja in sodelavec
 • Zgraditi psihološki imunski sistem, ki bo pomagal postati učinkoviti vodja

 

Trajanje

Dva dneva. Prvi dan: 6 ur, drugi dan: 3 ure.

 

Prijava

Nazaj na osnovno stran …


 Program delavnice


 

TEMA
MODUL 1 Uvod v management sprememb:

 • Razumevanje »Sprememb«. Kaj so spremembe in kaj niso;
 • Ravni sprememb: posamezniki / skupine / ekipe / organizacije in družbe;
 • Pomembnost sprememb – »Vse ali nič«
MODUL 2 Oblikovanje sprememb

Načrtovanje in vodenje sprememb v praksi. Različni vidiki procesov sprememb: osnove managementa sprememb, načrtovanje sprememb, komunikacija sprememb, vodenje postopkov sprememb, metode analize trenutnega stanja, metode vizionarskega dela, metode učenja in kulturnega razvoja itd.

MODUL 3 Pomen, načela in ukrepi pri razvoju organizacij
MODUL 4 Management sprememb v vsakdanu

Praktični primeri in delo na primerih sprememb udeležencev.

MODUL 5 Proces psihološke detoksikacije

Gradnja psihološkega imunskega sistema s pomočjo dihalnih vaj.

MODUL 6 Vodenje in vpliv vodenja na organizacijo

Težke preizkušnje in kako postati pravi vodja

MODUL 7 Stres in toksični učinki stresa na vodenje
MODUL 8 Osebna refleksija rasti in učenja ter pregled

 

Prijava

Nazaj na osnovno stran …


Predavatelj


Raman - Kopija

Dr. Mohanakrishnan Raman je zunanji sodelavec Inštituta za javno-zasebno partnerstvo, ki smo ga privabili k sodelovanju v prizadevanju, da v Slovenijo privedemo nujno potrebno znanje s področja strateškega razvoja in preobrazbe organizacij – tako v gospodarstvu kot v javnem sektorju. Gre za enega izmed najbolj priznanih in izkušenih strokovnjakov s tega področja v globalnem merilu in počaščeni smo, da je dr. Mohanakrishnan Raman pripravljen svoj trud in energijo vlagati v razvoj organizacij v Sloveniji.
Mohanakrishnan Raman ima doktorski naziv iz psihologije organizacijskih ved in 20 let izkušenj na področjih raziskovanja, izobraževanja, svetovanja in gradbenih projektov v sklopu institucij, hkrati pa je njegovo delo tudi zelo priznano v poslovnih krogih. Njegov trud je v prvi vrsti osredotočen na prispevanje k razvoju visokošolskega izobraževanja v Indiji.
Leta 2008 je odstopil z mesta rednega profesorja in predstojnika oddelka za razvoj človeških virov in organizacije poslovanja na Inštitutu za upravljanje Shri Dharmasthala Manjunatheshwara v Mysoru. Od takrat se posveča Združenju za raziskave, izobraževanje in razvoj (Foundation for Research, Education and Development, FRED). Njegove delovne izkušnje obsegajo telekomunikacijski, IT in bančniški sektor, kot svetovalec pa je prisoten na področjih družinskih podjetij, svetovanja pri organizaciji poslovanja in strateškega razvoja človeških virov. Njegovi odliki sta usposabljanje in strateški razvoj človeških virov. Veliko časa posveti organizaciji poslovanja ter izobraževanju in interveniranju v okviru vedenjskih ved. V razvojnem centru je v okviru velikega projekta za spremembo upravljanja v Indiji opravil postopek ugotavljanja oz. merjenja kompetenc za več kot 1.500 vodstvenih delavcev v večji privatni banki. Njegove reference v strateškem svetovanju in svetovanju na področju razvoja človeških virov obsegajo organizacijo v sektorjih gradnje, prodaje blaga široke potrošnje, proizvodnje, izobraževanja, bančništva in informacijske tehnologije. S svojimi članki in kot govornik se redno udeležuje nacionalnih in mednarodnih forumov, kot so IFTDO, ARTDO, AODN in IODA.
Dr. Mohanakrishnan Raman je organiziral že več kot 200 razvojnih delavnic za različne stranke in številne odprte programe, med drugim na področjih upravljanja talentov, sistemov upravljanja uspešnosti in osebnostne preobrazbe. Leta 2006 je organiziral Global Organization Development Summit (GODS), ki je tlakoval pot azijski mreži za razvoj človeških virov (Asia OD Network), katere ustanovni predsednik je postal tudi sam. Bil je pionir vrha GODS na Kitajskem (2007) in Tajskem (2008), kjer je ponudil tudi svoje voditeljske sposobnosti. V Indiji je ponovno velikopotezno uvedel vrh GODS, kjer je bil tudi predsednik konference. Pod njegovo taktirko je bil leta 2009 GODS organiziran na poslovni šoli Indian School of Business (ISB), v sodelovanju z Infosys iz Hyderabada in mednarodno zvezo International Organization Development Association (IODA).

Od leta 2007 je član izvršnega odbora IODA, kjer pomaga pri organizaciji konferenc IODA po celem svetu. Trenutno zaseda tudi mesto svetovalca in direktorja Združenja za raziskave, izobraževanje in razvoj, kjer se ukvarja z ustanavljanjem velike izobraževalne ustanove. Vodil je sodelovanja z univezo Witten (Institute of Family Business) v Nemčiji, inštututom Fielding Institute v ZDA (Certification program in Applicative Coaching) in pripeljal obe pobudi v Indijo.

Finska, estonska in slovenska vlada ga vabijo k sodelovanju na prodročjih pametne specializacije in inovacij v vlogi svetovalca za izobraževanje. Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ga je kot osrednjega govorca povabila na konferenco o strategiji pametne specializacije za izboljšanje ekonomije in podjetništva, katere se je udeležil tudi predsednik vlade z ministri.
Prav tako je član Sveta združenja fakultet EBETI pod okriljem Erode Builders Educational Trust in je kot predavatelj gostoval na univerzah Assumption University (Tajska) in Shenyang Jianzhu University (Kitajska). Trenutno je gostujoči predavatelj na School of Applied Psychology Univerze za uporabne znanosti v Zürichu (Zurich University of Applied Science, ZHAW). V letih 2015 in 2016 je tudi prireditelj okroglih miz na temo človeških virov za CII-Erode Chapter.
V zasebnem življenju ga zanimata predvsem varstvo okolja in ohranjanje divjine. Zaradi njegovih prizadevanj na tem področju mu je združenje Nilgiri Wildlife & Environment Association podelilo doživljenjsko članstvo.

 

Nazaj na osnovno stran …


Pokrovitelj:


Logotipi za avto.net_VSI Gea college_Logotip_CMYK.eps logo Paprika - Kopija
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial