Ena na ena z Berkom Temuroglujem

04. 05. 2020

»Alumni klub je odlična priložnost za snovanje poslovnih partnerstev!«

 

Berk Temuroglu je član MBA alumni kluba na University of New York in Prague. V velikem nemškem podjetju je zaposlen kot direktor CRM in spletne prodaje (e-commerce) za češki, slovaški in poljski trg. Vpet je tudi v start-up svet, kjer pomaga mladim pri snovanju strategij.

V Pragi smo skupaj preživeli sicer kratek čas, a dovolj za tale pogovor.

G. Temuroglu, kaj vas je pripeljalo v Prago?

Delo. Leta 2013 mi je podjetje, v katerem sem še danes, ponudilo napredovanje in drugo delovno mesto, čemur je sledila selitev v to krasno mesto.

Kdaj ste prvič pomislili, da bi se vpisali na MBA? Je bil z odločitvijo povezan kakšen poseben dogodek?

Prelomni dogodek ali trenutek se je zgodil leta 2014, ki sem se prvič zavedel digitalne transformacije, skozi katero so šle velike korporacije in sprememb, ki so bile na poti. Takrat sem začutil, da bom potreboval »nekaj več« na svojem področju.

Kaj vas v karieri navdihuje?

Moja največja strast so strastni ljudje okoli mene. Navdihujejo me notranje motivirani kolegi in kolegice, ki vidijo svoje delo kot nekaj več kot le službo. Zelo verjamem v moč posameznika. Prepričan sem, da lahko en človek, ena ideja ali ena akcija spremeni potek dogodkov.

Kako hitro ste uspeli usvojeno znanje implementirati v svoje delo?

Precej hitro, bi rekel. Skozi študij MBA je bilo veliko poudarka na integriranem razmišljanju, ki ga opisujejo kot »proces integrirane intuicije, razloga in domišljije s ciljem razvoja holističnega pristopa k strategiji, taktiki, akciji, pregledu in oceni«. Ko to znanje enkrat usvojiš, precej lažje razumeš določene procese na delovnem mestu ter se lažje in učinkoviteje spoprijemaš z izzivi.

Kako povezani ste v alumni klubu na UNYP?

Super se mi zdi, da UNYP organizira srečanja, saj smo zelo veseli, ko se vidimo in si izmenjamo izkušnje. Mislim, da je alumni klub odlična priložnost za obujanje spominov ter snovanje bodočih partnerstev.

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial