Brezplačne online delavnice kibernetske varnosti za študente

Razmišljate o karieri na področju kibernetske varnosti? Se zanimate za vsebine informacijske znanosti in z njo povezanimi področji? Vas zanima kakšne priložnosti ponuja področje kibernetske varnosti? Ste se že spoznali s poklici kot je etični heker? Se želite naučiti osnov programiranja ali nadgraditi svoje znanje?

V okviru projekta Kibertalent v mesecu marcu pričenjajo z izvedbo brezplačnih on-line delavnic na temo kibernetske varnosti za dijake in študente!

Delavnice bodo obsegale naslednja področja:

1.      Predstavitev in pregled etičnega hekinga, kdo je etični heker, socialno inženirstvo, zgodovina, praktični primer pregleda izvorne kode spletne strani;

2.      Informacijska varnost predstavitve orodij za etične hekerje;

3.      http, protokoli in postavitev Proxy strežnika;

4.      OWASP predstavitve in prikaz orodij;

5.      Kriptografija, osnovni algoritmi šifriranja;

6.      Računalniška foreznika in predstavitev restavracije izbrisanih datotek;

7.      Varnost osebnih računalnikov;

8.      Varnost spletnih aplikacij.

Točni datumi nadaljnjih delavnic bodo objavljeni naknadno.

Delavnice bodo informativne narave, vsaka pa bo vsebovala vsaj en praktični primer, s katerim se boste spopadli udeleženci. Z delavnicami vam želimo približati področje kibernetske varnosti, poklice povezane s to panogo ter naše znanje in izkušnje.

Več informacijah o točnih datumih in vsebinah prihajajočih delavnic najdete na spletni strani https://kibertalent.si/ ali Twitter računih @CyberTeamSl, @OWASP in @cybernightevent.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial