ABC Podjetništva #1: Kaj pomeni biti podjetnik?

04. 10. 2019

1. delavnica v sklopu “ABC Podjetništva

Datum: petek, 04.10.2019, 09:00h – sprememba datuma!

Lokacija: SMELT

Kratka vsebina karierne delavnice:

Na prvi delavnici v sklopu predavanj »ABC Podjetništva« bo doc.dr. Mitja Jeraj predstavil ključne značilnosti podjetništva in orisal pomembnost razvoja podjetništva za družbo. Študente bo seznanil s konceptom podjetniške miselnosti in kako se le-ta izraža tako v klasičnem podjetništvu (entrepreneurship), kot tudi v podjetništvu znotraj podjetji (intrapreneurship). Nadaljnje bo opisal pomembne in ključne lastnosti podjetnikov in podjetnic in študentom predstavil, kako jih lahko začnejo graditi pri sebi.

Delavnica se bo zaključila z gostom Markom Permetom (Agilvon) in pogovorom o njegovi lastni podjetniški poti.

Cilji delavnice:

  • Študentje razumejo pojem razvoja podjetništva.
  • Študentje razumejo podjetniške miselnosti.
  •  Študentje razumejo delovanje podjetnikov.
  •  Študentje razumejo vpliva podjetništva na našo realnost.

O predavatelju:

doc. dr. Mitja Jeraj

 

Doc.dr. Mitja Jeraj

Njegovi glavni raziskovalni interesi vključujejo podjetništvo, podjetniško radovednost in druge lastnosti podjetniške osebnosti, odnose med podjetništvom in gospodarsko rastjo, brezposelnost, razvoj športa itd. Je avtor in soavtor številnih člankov, predstavljenih na mednarodnih konferencah in objavljenih v različnih znanstvenih revije. Aktiven je tudi v podjetništvu, saj je soustanovitelj start-upa, ki se ukvarja z razvojem inovativnega sistema za boljše spanje in zbujanje.

 

Karierne delavnice se izvajajo v okviru projekta Nadgradnja dejavnosti Kariernega centra GEA College – FP, ki je sofinanciran in se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020:

 Gea college_fakulteta za podjetnistvo _Logotip_CMYK.eps  MIZS_slo CGP_kohezijska-politika_logotipi_posamezni
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial