ABC Podjetništva 2021 #3: CV, družbena omrežja in LinkedIn

3. delavnica v sklopu “ABC Podjetništva”

CV, DRUŽBENA OMREŽJA IN LINKEDIN

Mesta na delavnici so že zapolnjena.


Datum: sreda, 6.10.2021, ob 9:00

Lokacija: dvorana SMELT


Kratka vsebina delavnice

Psihometrično testiranje

Kratek uvod v psihometrična testiranja, kaj so in zakaj se jih uporablja (Selby&Mills testiranja). Predavateljica bo udeležencem orisala, kako jim lahko psihometrično testiranje pomaga pri pripravi življenjepisa in iskanju zaposlitve. S povabilom udeležencem, da se lahko registrirajo na portalu MojeDelo in tam brezplačno opravijo testiranje (do 1 meseca po delavnici). Udeleženci po delavnici (do 1 mesec) pripravijo svojo končno predstavitev in jo posodobijo glede na rezultate psihometričnih testiranj. Tak življenjepis je primeren za uporabo in ga lahko vnesejo v bazo MojeDelo.com in ga imajo možnost redno dopolnjevati in posodabljati.

Življenjepis

Predavatelj naredi kratek uvod in predstavitev, kjer predstavi kaj je CV in zakaj je pomemben. Za udeležence brez delovnih izkušenj je potrebno poudariti, da izpostavijo svoja znanja in kompetence in jih opozoriti na to, da morajo svoj CV stalno posodabljati. Sledijo vodene individualne vaje:

 • vizualizacija svojih cilj in prednosti,
 • igranje vlog kadrovika in kandidata za razgovor.

Na primeri dobrih (in slabih) praks bodo udeleženci pregledali vrste življenjepisov glede na namen – bodisi za zaposlitev ali poslovno uporabo v podjetništvu. Nato se udeleženci lotijo snovanja lastnega življenjepisa skozi vodeno vajo: modeliranje osnutka življenjepisa.

LinkedIn

Na delavnici se bodo udeleženci spoznali uporabo in pomembnost LinkedIna za iskalce zaposlitve in za podjetnike, ki z aktivnostmi iščejo potencialne partnerje. Na delavnici si bodo udeleženci ogledali:

 • pomembne elemente profila in kako jih urediti,
 • dobre prakse uporabe profila in kako se pozicionirati kot iskalec zaposlitve ali iskalec poslovnih partnerjev,
 • tehnike za večjo prepoznavnost profila in digitalne mreženje,
 • kako lahko s poznavanjem SEO dosežemo večjo prepoznavnost.

Cilji delavnice

Življenjepis:

 • udeleženci spoznajo bistvene elemente življenjepisa,
 • udeleženci znajo življenjepis strukturirati glede na namen uporabe.

LinkedIn:

 • udeleženci znajo urediti LinkedIn profil glede na svoje potrebe,
 • udeleženci se naučijo pravilnega komuniciranja in povezovanja na LinkedInu,
 • udeleženci se naučijo nekaj SEO tehnik za izboljšanje prepoznavnosti profila.

 

 


O predavateljih:

 

Gorazd Prah 

Je dolgoletni sodelavec MojeDelo.com, podjetniško-karierni mentor, raziskovalec trga dela in organizacijskih kultur, svetovalec in motivator. Je soavtor več priročnikov in programov za uspešno iskanje zaposlitve.

 

 

manca korelc2 Linkedi za podjetnike2

Manca Korelc

Manca Korelc je samostojna svetovalka z dolgoletnimi izkušnjami v svetu digitalnega marketinga, ki pomaga podjetjem pri uporabi LinkedIna za marketing in prodajo. V zadnjih 5 letih je izvedla več kot 210 predavanj in delavnic. Je predavateljica na Marketing Magazinu, Akademiji za upravljavca družbenih omrežij, Londonski šoli za PR, Netfork Akademiji ter Inštitutu in akademiji za multimedije. Poleg deljenje znanja je njena velika poslovna strast povezovanje, zato je so-organizatorka LinkedIn Local dogodkov, ki so namenjeni spoznavanju LinkedIn kontaktov in izobraževanju dobrih poslovnih praks. Svoje ljubezni do jezer, raziskovanja skritih kotičkov Slovenije, pisanja in kolesarjenja je združila v projekt Moja jezera, za katerega je prejela POMP nagrado za posebne dosežke v vsebinskem marketingu in dve Netko nagradi za odličnost digitalnega marketinga. Nedavno je izdala knjigo o jezerih Slovenije: The Slovenia Lakes.

 


Aktivnosti Inkubatorja GEA College v okviru operacije »SIO Inkubator GEA 2020-22« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

EU evropski sklad za regionalni razvoj
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial