ABC Podjetništva 2021 #1: Kaj pomeni biti podjetnik?

1. delavnica v sklopu ABC podjetništva

KAJ POMENI BITI PODJETNIK?

Mesta na delavnici so že zapolnjena.


Datum: ponedeljek, 04.10.2021, ob 9:00

Lokacija: dvorana SMELT


Kratka vsebina delavnice

Na prvi delavnici v sklopu predavanj »ABC Podjetništva« bo doc. dr. Mitja Jeraj predstavil ključne značilnosti podjetništva in orisal pomembnost razvoja podjetništva za družbo. Udeležence bo seznanil s konceptom podjetniške miselnosti in kako se le-ta izraža tako v klasičnem podjetništvu (entrepreneurship), kot tudi v podjetništvu znotraj podjetji (intrapreneurship). Nadaljnje bo opisal pomembne in ključne lastnosti podjetnikov in podjetnic in udeležencem predstavil, kako jih lahko začnejo graditi pri sebi.

Delavnico bomo zaključili s pogovorom, na katerem se nam bosta pridružila gosta iz podjetniškega sveta, in sicer:


Cilji delavnice

  • Udeleženci razumejo pojem razvoja podjetništva.
  • Udeleženci razumejo podjetniške miselnosti.
  • Udeleženci razumejo delovanje podjetnikov.
  • Udeleženci razumejo vpliva podjetništva na našo realnost.

 

 


O predavatelju:

doc. dr. Mitja Jerajizr.prof.dr. Mitja Jeraj

Njegovi glavni raziskovalni interesi vključujejo podjetništvo, podjetniško radovednost in druge lastnosti podjetniške osebnosti, odnose med podjetništvom in gospodarsko rastjo, brezposelnost, razvoj športa itd. Je avtor in soavtor številnih člankov, predstavljenih na mednarodnih konferencah in objavljenih v različnih znanstvenih revije. Aktiven je tudi v podjetništvu, saj je soustanovitelj start-upa, ki se ukvarja z razvojem inovativnega sistema za boljše spanje in zbujanje.

 


Aktivnosti Inkubatorja GEA College v okviru operacije »SIO Inkubator GEA 2020-22« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

EU evropski sklad za regionalni razvoj

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial