Vabilo na delavnico z naslovom Zaposlovanje mladih in podjetnost

GEA College, Dunajska 156, Ljubljana 02. 06. 2015

Spoštovani!

Bliža se konec študijskega leta, a Karierni center izkorišča še zadnje dni, da vas ujame, preden odhitite poletju naproti.

Mladi svoja znanja, izkušnje in kompetence pridobivate skozi formalno, neformalno in priložnostno izobraževanje. Pri Mladinskem svetu Slovenije (MSS) vidijo največji uspeh v prepletu vseh stebrov.

Kot krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij si neprestano prizadevajo za ozaveščanje, opolnomočenje in aktivno sodelovanje mladih, ki seveda temeljijo na pridobivanju znanja, veščin in kompetenc skozi izobraževanje. Kot je pokazala raziskava Evropskega mladinskega foruma o vplivu neformalnega izobraževanja v mladinskih organizacijah na zaposljivost mladih, lahko mladi kar pet od šestih ključnih veščin, ki jih od kandidatov najpogosteje pričakujejo delodajalci, pridobijo tudi prek neformalnega izobraževanja v mladinskih organizacijah.

In zato smo povabili k nam  ga. Alenka Blazinšek, izkušeno trenerko MSS, ki nam bo v okviru delavnice z naslovom Zaposlovanje mladih in podjetnost predstavila razvoj in pripravo podpornih aktivnosti, katerih namen je razvijanje podjetnosti in izboljšanje zaposljivosti mladih. Delavnica se bo dotaknila naslednjih podtem:

  • problematika na področju zaposlovanja mladih
  • mladinska politika zaposlovanja mladih
  • statistika
  • MSS programski dokument – zaposlovanje mladih
  • jamstvo za mlade
  • trenutni ukrepi na področju APZ
  • karierna orientacija…

Delavnico bomo umestili kar med predavanja 1. letnika rednih študentov Fakultete za podjetništvo, nanj pa z veseljem vabimo tudi študente višjih letnikov ter Centra višjih šol, v kolikor vam izpitno obdobje to omogoča.

Kdaj se torej vidimo?

V torek, 2. 6. 2015 ob 13.00 uri v predavalnici št. 5.

Predstavitev bo trajala eno uro.

Se vidimo!

Sidebar Test

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial