[GEA Inkubator] Spletna delavnica: FinTech – od ideje do zgodbe o uspehu

Podjetniška delavnica: FinTech – od ideje do zgodbe o uspehu
Predavateljica: mag. Primož Zupan, CEO mBills
Datum: četrtek, 2.4.2020 ob 16. uri
Delavnica bo potekala preko spleta. 


 POMEMBNO OBVESTILO!!!

Podjetniška delavnica je prestavljena na nov termin: četrtek, 2.4.2020 ob 16.uri!

 


Ali veste, da je FinTech ena najhitreje rastočih svetovnih industrij? V njej se razvija množica prebojnih startupov z večmilijardno vrednostjo.

Med njimi je tudi mBills, ki se s svojo debetno kartico uspešno postavlja ob bok gigantom, kot sta Revolut in N26 in velja za enega vodilnih slovenskih FinTech startupov. Z več kot 60.000 uporabniki mobilne denarnice, ga je mednarodna revija Wealth & Finance International razglasila za najboljšo mobilno aplikacijo za e-račune v Srednji Evropi.

Njegov razvoj in uspeh je dodatno okrepil slovenski naftni trgovec Petrol, ki  je leta 2017 vstopil v lastniško strukturo in pridobil 76-odstotni delež, s tem pa aplikacijo predstavil širši javnosti preko svojih bencinskih servisov po celotni Sloveniji.

Kaj je mBills?

Ideja o plačevanju mesečnih računov s telefonom je zaživela v okviru Halcomovega internega pospeševalnika idej v letu 2013. Kmalu je prerasla okvire plačevanja e-računov ter se prelevila v mobilno denarnico, s katero lahko uporabniki plačujejo tudi blagajniške račune, nakazujejo denar prijateljem, plačujejo na spletu, na dogodkih, avtomatih in drugje. Skupaj s Petrolom danes uresničujemo vizijo plačevanja z mBills kjerkoli, komurkoli, kadarkoli – hitro, enostavno, ugodno in uporabniku prijazno.


Pridružite se nam na spletni delavnici, kjer boste pod vodstvom predavatelja mag. Primoža Zupana, CEO mBills, spoznali, kako se je mBills od ideje razvil v zgodbo o uspehu in iskali potencial za razvoj vaših idej s področja FinTecha. V nadaljevanju pa ugotavljali, kako idejo pretvoriti v dober produkt in z njo na trgu uspeti.

POMEMBNO:

  • Podjetniška delavnica je prestavljena na nov termin: četrtek, 2.4.2020 ob 16.uri!
  • Delavnica bo v celoti potekalo preko spleta.
  • Delavnica je namenjena vsem posameznikom, ki jih zanimajo podjetniške vsebine
  • Zaradi zagotavljanja kakovostne izvedbe je obvezna predhodna prijava preko spodnje povezave.
  • Spletna delavnica je brezplačna.
  • Vsem prijavljenim bomo dan pred dogodkom poslali opomnik ter povezavo za dostop do spletne delavnice.

Potek delavnice: 

  • 16:00 – 16:45 Vodena delavnica z gostom Primožem Zupanom
  • 16:45 – 17:30 Q&A z gostom Primožem Zupanom
  • 17:30 – 19:00 Tematska klepetalnica z ekipo GEA Inkubatorja

Predavatelj: mag. Primož Zupan, CEO mBills

Mag. Primož Zupan je prvi idea manager v Sloveniji, ki je prek Halcomovega internega inkubatorja pomagal ideji prve slovenske mobilne denarnice mBills od samostojnega produkta do vzpostavitve spin-off podjetja MBILLS d.o.o., enega vidnejših fintech podjetij pri nas, ki ga od 1. januarja 2017 tudi vodi. Decembra 2017 je večinski delež podjetja kupila slovenska multinacionalka Petrol. Podjetje je 2019 dobilo nagrado mednarodno priznane strokovne revije Wealth & Finance za najboljšo aplikacijo za e-plačila v Srednji Evropi. Podjetje je decembra 2019 prvo v regiji izvedlo storitve po novi PSD2 direktivi – odreditev plačil (PIS) in zagotavljanja informacij o računih (AIS) v produkciji na TRR komitentov NLB banke. Preden je prevzel krmilo vodenja MBILLS, je svojo karierno pot gradil kot direktor prodaje v IT podjetju Salviol, vodja kabineta Ministra za delo, družino in socialne zadeve in prodajni predstavnik IBM Slovenija. Odlikuje ga izjemna strast do dela, optimizem, dostopnost do ljudi, skrb za sodelavce in močan socialni kapital. V prostem času se ukvarja z razvojem inovativne kulture v različnih organizacijah.

Info o predavatelju:

https://manager-idej.si/


Aktivnosti Inkubatorja GEA College v okviru operacije »SIO Inkubator GEA 2020-22« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

    EU evropski sklad za regionalni razvoj
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial