Podjetniška zgodba iHELP ter tečaj oživljanja

27. 11. 2019

Podjetniška zgodba iHELP ter tečaj oživljanja
Predavatelj: Andraž Glas Ogorevc
Datum:
sreda, 27.11.2019 ob 16.30h

 

Vsebina:

Ste kdaj pomislili ali bi vam kdo na ulici znal pomagati, če se vam sredi ceste ustavi srce? Bi si želeli, da vam nekdo reši življenje? Bi znali vi pomagati nekomu v takšni situaciji?

Spoznajte projekt iHELP in se naučite postopka oživljanja.

Zakaj je pomembno, da poznamo postopek oživljanja?

  • V Sloveniji zaradi srčnega zastoja umre več kot 2000 ljudi na leto (5-7 na dan).
  • V povprečju jih v Sloveniji preživi 5-15%.
  • Povzročajo ga bolezni srca in ožilja, ki so na prvem mestu vzrokov smrti, takoj za rakavimi obolenji.
  • 70% srčnih zastojev se zgodi doma.
  • 55% srčnih zastojev se zgodi pred pričami, prijatelji in sodelavci.
  • V prvih minutah po srčnem zastoju je v krvi in pljučih odraslega dovolj kisika, ki ga s stiski pošljemo v možgane in s tem povečamo preživetje za 2 do 4-krat.

Rezultati mnogih raziskav kažejo, da je problem povezan predvsem s pomanjkanjem znanja o osebni varnosti, pravilnem oživljanju in uporabi defibrilatorja. Po drugi strani pa ustrezna in hitra pomoč dokazano zmanjšuje število in trajanje hospitalizacij, prispeva k učinkovitejšemu zdravljenju, boljšemu okrevanju, večji kakovosti življenja po poškodbi ali obolenju, ter tako dolgoročno pozitivno vpliva na zdravstveno blagajno, zmanjšuje okoljsko obremenjenosti in povečuje splošno blaginjo prebivalstva.

Skupni cilj sodelovanja z iHELP je zgraditi večjo lokalno varnost, varnostne točke in znanje, ki rešuje življenje.

Delavnico bo vodil Andraž Glas Ogorevc, ki nam bo predstavil tudi svojo življenjsko zgodbo, ki ga je navdahnila za podjetniško pot, ki je vodila do iHELP.

Predavatelj: Andraž Glas Ogorevc

Andraž Glas Ogorevc je idejni oče blagovne znamke iHELP, ki ponuja hitro pomoč v različnih nujnih primerih. S svojo ekipo vodi družbeno odgovorni projekt, izvaja delavnice temeljnih postopkov oživljanja in preko mobilne aplikacije iHELP gradi mrežo prvih posredovalcev, mrežo lokacij defibrilatorjev, prikaz prve pomoč in hitro alarmiranje v primeru nesreč.

 

 

 

Aktivnosti Inkubatorja GEA College v okviru operacije »SIO Inkubator GEA 2018-19« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

    EU evropski sklad za regionalni razvoj
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial