[GEA Inkubator] Podjetniške delavnice: Financiranje start-upov

Delavnica: Možnosti za financiranje start-upov
Predavatelj: Aleš Pevc, Tehnološki park Ljubljana
Datum:
torek, 21. 05. 2019, 09:00h

Vsebina delavnice:

Delavnica “Kako do financ” se bo dotaknila enega glavnih vprašanj, s katerim se prej ali slej sreča vsak potencialni in tudi izkušeni podjetnik. To je vprašanje financiranja razvoja in rasti svojega podjetja, financiranja novih podjetniških idej ali pa financiranje vstopa na nove/globalne trge.

Odgovore bomo poiskali skupaj z Alešem Pevcem strokovnjakom Tehnološkega parka Ljubljana d.o.o., ustanoviteljem 5 podjetij in vodjem projekta Mladi podjetniki, s katerim so pomagali preko 300 podjetnikom na poti realiziranja njihove poslovne ideje.

Na delavnici se bomo osredotočili na sledeče tematike:

  1. Kam po finance, če imamo dobro idejo oz. odpiramo podjetje
  2. Pregled možnosti za pridobitev finančne podpore preko slovenskega podpornega podjetniškega ekosistema
  3. Prednosti in razlike pridobivanja finance preko: Investitorjev, Razpisov za startupe, Bančnih kreditov, Crowdfundinga
  4. Kako narediti pravilno oceno finančnega vložka in predvideti ustrezen dobiček
  5. Priprava pitcha za investitorje

Dotaknili se bomo tudi največjih napak, ki jih bodoči podjetniki in startupi naredijo pri ovrednotenju potrebnih finance in pri pridobivanju investitorjev.

Predavatelj: Aleš Pevc, Tehnološki park Ljubljana

Na področju dela s talenti, razvoja novih poslovnih modelov in kreativnih tehnologij deluje že več kot 15 let. Preko mentoriranja, priprave poslovnih modelov in strateškega načrtovanja je pri razvoju podjetniške poti pomagal že preko 150 mladim podjetnikom in startupom. Organiziral pa je tudi preko 40 predavanj in delavnic. Na svoji poslovni poti je ustanovil in vodil 4 podjetja, hkrati pa je bil tudi vodja nekaterih odmevnih projektov v različnih nevladnih organizacijah.

V Tehnološkem parku Ljubljana d.o.o. je vodja programa Mladi podjetniki, kjer skupaj s petimi partnerji izvaja skupinska usposabljanja in individualen mentorski program za pomoč mladim, ki želijo po končanem študiju odpreti svoje podjetje.

 

 

Aktivnosti Inkubatorja GEA College v okviru operacije »SIO Inkubator GEA 2018-19« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

    EU evropski sklad za regionalni razvoj
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial