Karierna delavnica: Delo s podatki v Excelu

17. 04. 2019

Delavnica: Delo s podatki v Excelu

Datum: sreda, 17. 04. 2019, 16.00h

Lokacija: GEA College, predavalnica št. 4

Kratka vsebina karierne delavnice:

Pri obdelovanju večje količine podatkov je orodje Excel nenadomestljiv pripomoček. Na delavnici se bomo naučili kako najenostavneje povezati in obdelati podatke, da dobimo rezultate v željeni strukturi. Udeleženci se bodo v programu Excel naučili naslednje:

  • zahtevnejše razvrščanje in filtriranje podatkov,
  • izdelava delnih vsot,
  • izdelava najrazličnejših analiz s pomočjo vrtilnih tabel,
  • povezovanje tabel s funkcijo VLOOKUP.

Tečaj je namenjen uporabnikom programa Excel, ki se pri svojem delu  srečujejo s potrebami po enostavnem in zahtevnejšem urejanju podatkov. Vse vaje bodo temeljile na praktičnih primerih.

POZOR!

Za sodelovanje na delavnici udeleženci obvezno potrebujete prenosni računalnik, z nameščeno programsko opremo Microsoft Excel (katerokoli verzijo). Prenosni računalniki bodo na voljo tudi v predavalnici, vendar je potrebna predhodna najava (v prijavnici).

O predavatelju:

Zdenko Potočar

Zdenko Potočar je avtor najrazličnejših strokovnih gradiv – učbenikov višješolskega programa, strokovnih člankov z mednarodnih konferenc in avtor strokovnih elektronskih gradiv, ima licenco ECDL inštruktorja in izpraševalca.

Prav tako je avtor več deset priročnikov strokovne vsebine in je pri usposabljanju zaposlenih sodeloval s številnimi podjetji iz gospodarstva ter različnimi izobraževalnimi inštitucijami.

Zdenko Potočar je predavatelj različnih višješolskih strokovnih predmetov s področja informatike in multimedije (informatika, elektronsko poslovanje, grafični in spletni dizajn, multimedijske tehnologije in osnove informatike).

Karierne delavnice se izvajajo v okviru projekta Nadgradnja dejavnosti Kariernega centra GEA College – FP, ki je sofinanciran in se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020:

 Gea college_fakulteta za podjetnistvo _Logotip_CMYK.eps  MIZS_slo CGP_kohezijska-politika_logotipi_posamezni
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial