Karierna delavnica: Kako narediti spletno mesto, ki bo prodajalo

12. 04. 2018

Delavnica: Kako narediti spletno mesto, ki bo prodajalo

Datum: četrtek, 12.04.2018, 15:30 h, predavalnica št. 4

Kratka vsebina karierne delavnice:

Na delavnici si boste pridobili uporabna znanja, kako oblikovati spletno mesto v trenutno najbolj popularnem orodju za izdelavo spletnih strani, WordPressu,

  • ki bo pritegnila čim več ljudi iz vaše ciljne skupine in
  • se bo v brskalnikih pojavljala čim višje.

Vsebine:

  • nastavitev WordPress okolja in določitev domene spletnega mesta,
  • priprava delovnega okolja in oblikovanje spletnega mesta,
  • priprava spletnih strani,
  • vstavljanje fotografij in drugih grafičnih elementov,
  • učinkovito pisanje člankov za splet, s katerimi boste dosegli čustva ljudi.

Udeleženci naj imajo seboj prenosni računalnik, v kolikor ne boste prinesli svojega, vam bo na voljo šolski prenosnik.

Udeleženci naj pripravijo vsebine, ki se bodo vstavljale na spletne strani in grafične elemente (logotip, fotografije, filmi …). V kolikor vsebin in grafičnih elementov ne boste imeli seboj, bo predavateljica pripravila le-te za vas.

O predavateljici:

Andreja Petrovič je predavateljica na Ekonomski šoli Novo mesto, Višji strokovni šoli v programu Medijska produkcija. Predava multumedijsko produkcijo in avdio video produkcija. Po izobrazbi je profesorica pedagogike in sociologije ter magistrica družboslovne informatike. Ima dolgoletne izkušnje s pedagoškim delom z mladino in odraslimi, saj poleg redne službe na šoli predava tudi v izobraževanju odraslih. Predavateljica ima bogate izkušnje z učenjem učenja, kot ene od osmih ključnih kompetenc evropskega referenčnega okvirja in je tudi soavtorica učbenika s področja poklicne orientacije, ki se dotika tudi vseživljenjskega učenja. Bogate izkušnje ima na področju digitalne pismenosti, ki je tudi ključna kompetenca, saj izvaja seminarje za razvijanje digitalne pismenosti pri odraslih, brezposelnih in zaposlenih. Prav tako se že več let ukvarja z oblikovanje spletnih strani v WordPressu (npr. Ekonomska šola Novo mesto, Višja strokovna šolaPVC robniki) in izobražuje za učinkovito pisanje za splet. Sklop pisanje za splet izvajata skupaj s predavateljico Jerco Božič Kranjec, univ.dipl. novinarko, ki se je po dvajsetih letih novinarskega dela, tako televizijskega kot časopisnega, tuji ji niso niti odnosi z javnostmi, podala v predavateljske vode. V višješolskem programu Medijska produkcija predava Uvod v medije in je organizatorica praktičnega pouka.

Karierne delavnice se izvajajo v okviru projekta Nadgradnja dejavnosti Kariernega centra GEA College – FP, ki je sofinanciran in se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020:

 Gea college_fakulteta za podjetnistvo _Logotip_CMYK.eps  MIZS_slo CGP_kohezijska-politika_logotipi_posamezni
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial