Karierna delavnica: Oblikovanje portfelja od kripto valut, do nepremičnin

13. 03. 2018

Delavnica: Oblikovanje portfelja od kripto valut, do nepremičnin

Datum: čertek, 15. 03. 2018, 16.00-18.00 ure, predavalnica št. 5

Kratka vsebina karierne delavnice:

V času popularnosti kripto valut, se je pametno vseeno spomniti, da je najpomembnejše pravilo pri vlaganju: oblikovanje portfelja, torej razpršitve naložb.

O tem, na kakšen način in v kakšnih oblikah je najbolj oblikovati svoj naložbeni portfelj, kako je z davki, kakšna so tveganja, kaj nas čaka v prihodnosti in ali so kripto valute res vse to, nam bodo predstavili strokovnjaki iz področja na karierni delavnici, ki jo bo vodil in povezoval mag. Žiga Peljko.

Skupaj z gosti – Primož Cencelj in Matija Gantar iz KD Skladov, Vid Pajič iz Triglav skladov, Jure Šutar iz Iconomi ter  Špela Poljak iz Moro – vam bodo predstavili vseh pet segmentov vlaganja:

  • dolžniški vrednostni papirji;
  • lastniški vrednostni papirji;
  • nepremičnine;
  • kripto valute;
  • plemenite kovine.

O predavateljih:

Primož Cencelj si je od leta 2006  nabiral izkušnje kot analitik na borznoposredniški družbi KD  od marca 2008 pa je zaposlen v družbi za upravljanje KD Skladi. V letu 2012 je pridobil finančni strokovni naziv CFA (Chartered Financial Analyst). Upravlja obvezniška sklada KD Bond in KD Corporate Bonds ter denarni sklad KD MM. Na izboru revije Moje finance je sklad KD MM redno izbran za najboljši denarni sklad v Sloveniji, Primož Cencelj pa je nosilec prestižnega priznanja najboljši slovenski upravljavec leta 2013 in 2015. Govoril bo o dolžniških vrednostnih papirjih.

 

 

Matija Gantar je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist. Po diplomi na Ekonomski fakulteti v Ljubljani se je šolal tudi v tujini, kjer je opravil magisterij iz finančnega inženiringa in upravljanja s tveganji na Imperial College London. Že v času šolanja je izkušnje pridobival v okviru opravljanja prakse na revizijskem oddelku KPMG Slovenija ter dela kot pomočnik upravitelja premoženja pri družbi KD Group, po zaključenem šolanju pa je nadaljeval kot analitik v investicijski banki Joh. Berenberg, Gossler & Co v Londonu. Zaposlen je v družbi MGH Investments AG, Švica, kjer opravlja funkcijo direktorja. Govoril bo o lastniških vrednostnih papirjih.

 

 

Vid Pajič  je upravljavec investicijskih skladov na Triglav skladi. Govoril bo o nepremičninah.

 

 

 

 

Jure Šutar  iz slovenskega Iconomija bo govoril o kripto valutah, ICO, kripto skladih. Iconomi je ena izmed bolj uspešnih zgodb v Sloveniji in širše kar se tiče kripto okolja. Več: https://www.iconomi.net/

 

 

 

Špela Poljak  namestnica direktorice iz Družbe Moro, ustanovljena leta 1993 in je danes vodilna na področju trgovanja s plemenitimi kovinami v Sloveniji in na Hrvaškem. Zastopajo kovnico Argor Heraeus iz Švice in 800 let staro kovnico Münze Österreich z Dunaja. Družba Moro je leta 2014 kot prva v svetovnem prostoru uvedla sistem Bitcoin za fizično investicijsko zlato. Danes velja za edino na svetu, ki nudi nakup fizičnega investicijskega zlata neposredno na eni izmed borz s kriptovalutami – Bitstampu. Špela Poljak pa bo govorila o vlaganju v plemenite kovine.

 

Karierne delavnice se izvajajo v okviru projekta Nadgradnja dejavnosti Kariernega centra GEA College – FP, ki je sofinanciran in se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020:

 Gea college_fakulteta za podjetnistvo _Logotip_CMYK.eps  MIZS_slo CGP_kohezijska-politika_logotipi_posamezni
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial