Karierna delavnica: Retorika

Delavnica: Retorika

Datum: četrtek, 21. 02. 2019, 16:30

Lokacija: GEA College, p.2

Kratka vsebina karierne delavnice:

Delavnica na praktičen način odstira nekatere ključne tehnike in pristope učinkovitega javnega nastopanja. Kako navdušiti občinstvo? Kako poskrbeti za vsebinsko dober, hkrati pa učinkovit, karizmatičen in navdihujoč govor?

Odgovore prinaša delavnica: predstavlja veščine, ki jih ponuja znanost o govorici telesa, gestiki, mimiki in glasovnih spretnostih ter jih poveže z jasnimi obrazložitvami in praktičnimi prikazi in vajami.

O predavateljici:

Dr. Ana Tavčar

je dolgoletna televizijska voditeljica na nacionalni televiziji RTV SLO, kjer vodi in pripravlja dnevno informativno-svetovalno oddajo Dobro jutro, poleg tega pa soustvarja tudi nekatere druge pogovorne oddaje (TV klub), oddaje v tujih jezikih (Slovenski magazin), razvedrilne oddaje (Bučke) in mnoge druge televizijske projekte.

Pri svojem delu tako povezuje veščine in znanja z različnih področij. Je doktorica znanosti, doktorirala je na oddelku za germanistiko na Filozofski fakulteti UL in bila izvoljena za asistentko za nemški jezik. Kot jezikoslovka je aktivna na področju raziskovanja skladnje in stilistike sodobnega nemškega jezika, se redno udeležuje mednarodnih jezikoslovnih konferenc in pripravlja znanstvene članke.

foto: Adrijan Pregelj, RTV SLO

 

Karierne delavnice se izvajajo v okviru projekta Nadgradnja dejavnosti Kariernega centra GEA College – FP, ki je sofinanciran in se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020:

 Gea college_fakulteta za podjetnistvo _Logotip_CMYK.eps  MIZS_slo CGP_kohezijska-politika_logotipi_posamezni
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial