[GEA Inkubator] Spletna delavnica: Skrivnosti določanja cen

Podjetniška delavnica: Skrivnosti določanja cen
Predavatelj: izr. prof. dr. Jani Ivan Toroš
Datum: četrtek, 23.4. ob 16. uri
Predavanje bo potekalo preko spleta.

 


Podjetniki, ali se zavedate, da je cena pomemben dejavnik uspeha vsakega podjetja? Kako torej določiti pravo ceno novemu izdelku? Cena je pogosto element ponesrečenih naključij in zmotnih predpostavk. V želji po povečani prodajni količini znižujemo ceno in pozabljamo na dejstvo, da s tem izgubljamo osnovni motiv poslovanja podjetja – dobiček.


Prenizka cena je v očeh kupca tudi informacija slabe kakovosti, izguba ugleda znamke in nasploh negativna informacija. Zato so v upravljanje cen vključene različne znanosti, ki jih moramo poznati, da bi razumeli nakupne odločitve svojih potrošnikov.


Pridružite se nam na spletni delavnici »Skrivnosti določanja cen«, kjer boste pod vodstvom izr. prof. dr. Janija Ivana Toroša spoznavali tehnike in strategije za postavljanje cen. Ugotovili boste, katere so ključne predpostavke, ki jih morajo razumeti podjetniki, kadar določajo ceno novemu izdelku ali storitvi in tudi kadar se odločijo spreminjati cene s ciljem boljših rezultatov poslovanja.


Cilji spletne delavnice:

Udeleženci boste spoznali:

 • Tehnike in strategije postavljanja cen.
 • Zakaj v podjetju nimamo direktorja cen?
 • Kako lahko majhna sprememba cene lahko pomeni veliko spremembo dobička ali cena v rokah ponudnika.
 • Ceno v očeh kupca in nekaj iluzij o razumevanju cen.
 • Osnovne skrivnosti določanja cen.

POMEMBNO:

 • Delavnica bo v celoti potekalo preko spleta.
 • Delavnica je namenjena vsem posameznikom, ki jih zanimajo podjetniške vsebine.
 • Zaradi zagotavljanja kakovostne izvedbe je obvezna predhodna prijava preko spodnje povezave.
 • Spletna delavnica je brezplačna.
 • Vsem prijavljenim bomo dan pred dogodkom poslali opomnik ter povezavo za dostop do spletne delavnice.

Potek delavnice: 

 • 16:00 – 16:45 Vodena delavnica z gostom – izr. prof. dr. Jani Ivan Toroš
 • 16:45 – 17:30 Q&A z gostom – izr. prof. dr. Jani Ivan Toroš
 • 17:30 – 19:00 Tematska klepetalnica z ekipo GEA Inkubatorja

Predavatelj: izr. prof. dr. Jani Ivan Toroš

jani toroš_1

Jani Toroš je izredni profesor za področje trženja.  Poklicno kariero je začel v marketinški agenciji Studio marketing in pridobil izkušnje na različnih področjih, kjer velja posebej izpostaviti zgodovinske projekte, povezane z rojevanjem nove države. Kasneje je kot direktor marketinga delal v Drogi Portorož, Mlinotestu in Perutnini Ptuj. V letih 1995-97 je bil je predsednik Oglaševalske zbornice Slovenje in kot član organizacijskega odbora sodeloval pri zasnovi mednarodnega oglaševalskega festivala Zlati boben. Kot svetovalec ameriške banke za razvoj ADB je vodil projekt odnosov z javnostmi ob izgradnji bolnišnice v Georgetownu, v Guyani. Je predsednik sveta Inštituta za inovativni management, kjer raziskuje vpliv cen na nakupne odločitve potrošnika. V šolskem letu 2019/2020 je predaval »ceno« podiplomskim študentom na GEA College, Ekonomski fakulteti in VŠPV.

 


Aktivnosti Inkubatorja GEA College v okviru operacije »SIO Inkubator GEA 2020-22« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

 Spirit Slovenija  MGRT EU evropski sklad za regionalni razvoj
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial