Nova realnost: Kakšne priložnosti in izzivi nas čakajo?

Datum: ponedeljek, 22.6.2020 ob 16. uri
Dogodek bo potekal preko spleta v angleškem jeziku. 

 


Pandemija COVID-19 je dodobra pretresla naša družbo. Spremenila je naš vsakdanjik – način, kako živimo in kako delamo in nas popeljala v obdobje nove realnosti. Nas v prihodnosti čakajo novi gospodarski in družbeni pretresi ali nas bo pandemija še bolj povezala in okrepila tudi sodelovanje med državami?


Na posebnem spletnem dogodku bomo soočili poglede gostov iz treh držav – Slovenije, Nemčija in Združenih držav Amerike ter iskali sinergije za sodelovanje v spremenjenih okoliščinah nove realnosti.

Po pogovoru z gosti bo sledilo tudi virtualno druženje članov Alumni kluba, diplomantov, podpornikov GEA College in pridruženih podjetnikov, v katerem boste lahko predstavili svoje izkušnje in izmenjali poglede na soočanje z novo realnostjo po COVIDU-19. Na dogodek so vabljeni tudi vsi podjetniki in posamezniki, ki jih zanimajo tovrstne podjetniške vsebine.


TRI DRŽAVE – TRI PERSPEKTIVE – ENA REALNOST


Kaj boste izvedeli na dogodku?

 • Sogovorniki bodo orisali gospodarsko in družbeno situacijo, v kateri so se znašle države Slovenija, Nemčija in ZDA ob razmahu pandemije COVID-19.
 • Spoznali bomo, kateri so bili največji izzivi v gospodarstvu in družbi in kako so se nanje odzivali voditelji držav, gospodarstveniki in podjetniki?
 • Ugotavljali bomo, kako sogovorniki ocenjujejo sedanje stanje in kakšne obete postavljajo za prihodnost.
 • Iskali bomo odgovore na vprašanje, ali bo globalna pandemije države spodbudila k večjemu sodelovanju ali k uvajanju protekcionističnih ukrepov, ki bodo sodelovanje zavrli?
 • Na katerih področjih se kaže neizkoriščen potencial gospodarskega sodelovanja med tremi državami in kako lahko ta delež sodelovanja še okrepimo?
 • Ugotavljali bomo tudi, kako bo nova realnost vplivala na internacionalizacijo šolstva?

Priložnosti in izzive nam bodo razložili: 

 

 

 

 

mag. Sonja Šmuc

generalna direktorica

Gospodarska zbornica Slovenije

 

 

 

ga. Katja Stadler

vodja oddelka pravo in Business Development

Slovensko-nemška gospodarska zbornica

 

 

g. Don Baker

Economic Officer

Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji

 


Pomembno:

 • Dogodek bo v celoti potekal v angleškem jeziku. 
 • Dogodek bo v celoti potekal preko spleta in se ne bo snemal.
 • Dogodek je namenjen članom Alumni kluba, diplomantom ter podpornikom GEA College ter vsem posameznikom, ki jih zanimajo podjetniške vsebine.
 • Sodelovanje na spletnem dogodku je brezplačno, obvezna je predhodna prijava.
 • Vsem prijavljenim bomo dan pred dogodkom poslali opomnik ter povezavo za dostop do spletne delavnice.


Dodatne informacije o dogodku:

Anamarija Meglič

email: alumni@gea-college.si

Aktivnosti Inkubatorja GEA College v okviru operacije »SIO Inkubator GEA 2020-22« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

    EU evropski sklad za regionalni razvoj

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial