Experience Dance

22. 08. 2022

Ples ni le gibanje v ritmu glasbe. Govorica telesa, dotik in izražanje emocij skozi gibanje so le del tega, čemur pravimo ples. Ritem in občutek za ples sta v vsakemu od nas. Le prisluhniti moramo glasbi in zaupati svojemu telesu. V naši tokratni zgodbi iz Inkubatorja se bomo podali na ples s profesionalnim plesalcem Juretom Bergantom in njegovo ekipo.

Experience Dance organizira plesne team buildinge in plesne vadbe za podjetja, kar je odlična priložnost za zabavno povezovanje, gibanje, razvijanje komunikacije in zaupanja v ekipi.

 

Jure, lahko na kratko predstaviš vašo idejo Experience Dance?

 

Experience dance je podjetje, ki se primarno ukvarja s plesnimi team buildingi in plesnimi vadbami za podjetja. V podjetjih želimo osveščati pomembnost gibanja in zdravega življenja skozi ples. Ples je dokazano eden izmed redkih športov, ki ima tako velik razpon pozitivnih učinkov na človeka in je poleg tega odličen način za povezovanje in zabavo. Ples dokazano pomaga ljudem pri popoldanski utrujenosti, razvija odpornost na stres, spodbuja kreativnost in zmanjšuje možnost za nastanek demence.

Poleg plesnih vadb za podjetja in organizacije plesnih team buildingov smo specializirani tudi za pro-am in poročne plese. Pro-am je zvrst plesa, kjer profesionalni plesalec/-ka pleše in uči amaterskega plesalca/-ko. Predvsem je pro-am primeren za posameznike, ki nimajo plesnega partnerja ali pa si želijo izkusiti ples s profesionalnim plesalcem.

Nikakor pa nismo še ena izmed plesnih šol. Sodelujemo le s profesionalnimi plesalci, ki so celo svoje življenje posvetili plesu.

 

Kje si dobil idejo za Experience Dance?

Sem profesionalni plesalec latinsko-ameriških in standardnih plesov. V svoji 18 letni tekmovalni karieri sem osvojil naslove državnih prvakov v Sloveniji in Švici, bil sem finalist mednarodnih tekmovanj in sedaj želim svoje plesne izkušnje iz sveta pripeljati med ljudi, da spoznajo ples.

Veliko zaposlenih znancev in prijateljev sem poslušal, kako jih od sedenja v službi boli hrbet, so utrujeni, se ne morejo povezati s sodelavci in še veliko drugih razlogov je bilo, ki so me pripeljali do rešitve vseh njihovih problemov. Že od nekdaj so me navdihovale raziskave, ki so bile opravljene o vseh učinkih, ki jih ima ples na posameznika, zato sem se odločil ples pripeljati v podjetja in izboljšati kakovost življenj njihovih zaposlenih in izboljšati sodelovanje, komunikacijo in povezovanje v ekipah.

 

Kakšen je vaš poslovni model in nastop na trgu?

Začel sem predvsem s poučevanjem plesa individualno 1 na 1. S septembrom pa pozornost predvsem usmerjam v podjetja, ker sem mnenja, da lahko ples močno pripomore podjetjem in njihovim zaposlenim.

 

 

S kakšno konkurenco se srečujete?

Konkurenca na področju promocije zdravega življenja in organizacije team buildingov je velika. V zadnjih nekaj letih je promocija zdravja na delovnem mestu v porastu. Od konkurence se razlikujemo po vsebini, ki temelji na plesu, saj verjamemo, da je to najboljša aktivnost za povezovanje, zabavo, izboljšanje počutja in spodbujanje sodelovanja.

 

Kaj je vaš cilj za 2022?

Naši cilji za leto 2022 so povečati prepoznavnost in prodajo. Poleg tega želimo, da bi čim večjemu številu podjetij predstavili, kako lahko ples izboljša odnose in življenja zaposlenih na delovnem mestu.

 

Kdo so vaši kupci in od kod?

Kupci so podjetja, ki želijo svežo in zabavno idejo za team building, podjetja, ki želijo izboljšati počutje in delovanje zaposlenih v ekipi, posamezniki, ki želijo izkusiti ples s profesionalnim plesalcem in poročnim parom, ki želijo zaplesati svoj poročni ples.

 

Kaj vas je pripeljalo do ideje za vključitev v Inkubator GEA College?

Že od nekdaj sem si želel mentorja, ki bi mi pomagal pri uresničitvi poslovne ideje. Ko začenjaš sam je res težko opaziti in se spomniti na stvari, ki so zares pomembne. Tehtnica lahko stehta vse stvari razen sebe. Tako je tudi samega sebe težko oceniti in je veliko lažje, ko imaš nekoga, ki te usmeri in objektivno oceni delo, napredek in uspeh. Ta ideja o mentorstvu mi je pomagala, da sem se odločil za vključitev v Inkubator GEA College.

 

Kako vidite vlogo inkubatorja pri razvoju vaše ideje?

Iskreno lahko rečem, da je bila vključitev v inkubator GEA College najboljša odločitev, ki sem jo sprejel od začetka poslovne poti. Inkubator mi pomaga »prioritizirati« delo in mi omogoča neverjetno veliko knjižnico znanja o podjetništvu. Mentorica Aleša mi pomaga na vseh področjih podjetja, me motivira in pomaga usmeriti na pravo pot. Celotnemu Inkubatorju GEA College bi se rad iskreno zahvalil za njihovo znanje, energijo in pomoč.

 

 

Juretu in ekipi Experience Dance želimo izpolnitev podjetniških ciljev, vas pa vabimo k plesu.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial