Galaktični večer

17. 12. 2020

GALAktični večer GEA College

 

V sredo, 16.12., smo ob 19.00 zvečer nadaljevali s tradicijo. Tradicijo obarvano v retrospektivo, v proslavljanje dosežkov in predvsem druženje v sproščenem vzdušju. A tudi tradicijo je treba kdaj nekoliko upogniti, prilagoditi. Konec koncev je to podjetniška kvaliteta:) Namesto gala večerje smo tokrat sedli za ekrane ter se prepustili GALAktičnemu večeru, skozi katerega nas je vodila vedno gala Jerneja Zhembrovskyy.

Uvodni nagovor je pripadel predsednici Študentskega sveta Fakultete za podjetništvo, Lučki Žunič, v katerem je izpostavila predvsem pomen povezanosti med študenti, še posebej v teh časih: “Biti študent v tem obdobju je velik izziv, na katerega nas ni pripravil nihče –kako ostati povezani, med tem ko smo vsak na svojem koncu, kako ohranjati študentsko kulturo in nenazadnje motivacijo za delo.

Na oder je nato stopila predsednica uprave mag. Katja Kraškovic. Ne glede na to, da je leto 2020 posebno v vseh ozirih in da nam je postreglo z izzivih v presežnikih, smo po njenem nagovoru začutili optimizem. “Predvsem bi rada poudarila, da se zaključuje leto, ko GEA College praznuje 30 let obstoja in, če kaj, je potem ravno tako leto odličen pokazatelj, kako močni smo. Za skupno torto še pride čas, za skupno praznovanje tudi, a kot direktorica si pravzaprav ne bi mogla želeti boljšega darila, če že govorim o obletnici, kot to, da smo uspešno opravili tako težko nalogo”, je dejala.

Večer je s svojimi mislimi in deljenjem izkušenj “začinil” kreativni direktor desetletja ter avtor uspešnice Kako izgoreti, Aljoša Bagola. V svojem nagovoru se je predvsem dotaknil pasti, ki jih sodobno življenje in svet ponujata in opozoril, kako pomembno je, da se jih ognemo. Za kakšno ceno lovimo uspeh in kako ga pravzaprav razumemo? Poudaril je posameznikovo edinstvenost in nas pozval, da ne pozabimo biti sočutni predvsem do sebe, saj smo prevečkrat nagnjeni k samokritičnosti in neizprosnosti. Opogumljajoče besede in hrana za misli!

In ko omenjamo tradicijo, seveda ne moremo mimo priznanj predavateljicam in predavateljem ter študentu oz. študentki. Prejemniki letošnjih priznanj so: Sandra Kecman (najboljša visokošolska učiteljica za program Podjetništvo), izr.prof.dr.Mitja Jeraj (najboljši visokošolski učitelj na programu Podjetništvo v perspektivnih panogah), mag. Katja Trop (najboljša visokošolska učiteljica za študijski program Digitalni marketing), doc.dr. Boštjan Aver (najboljši visokošolski učitelj za podiplomske študijske programe), mag. Nataša Pustotnik (najboljša višješolska učiteljica) ter Val Dolenc (priznanje »Študent študentu). Iskrene čestitke vsem zmagovalcem ter seveda tudi nominirancem.

Vzdušje je tako postalo še nekoliko bolj sproščeno, GEA College team je to navsezadnje pokazal v skupnem “chatu”, ki ga tako zelo radi uporabljamo v teh časih in ki nam omogoča ostati povezani. Zadnjo besedo pa je dobil komični matematik ali matematični komik, kakor želite (v obeh vlogah je namreč odličen), Uroš Kuzman, s svojo monokomedijo Profesor Kuzman mlajši – monokomedija o di(v)jakih in (m)učiteljih. V debeli uri smo se ob poslušanju Kuzminih anekdot in neanekdot nasmejali do solz ter se tudi v svojih mislih vrnili v srednješolske klopi.

Večer, ki ga ne bomo pozabili. Večer, ki je bil zaradi svoje narave velik izziv. In prav tu velja upoštevati misli Aljoše Bagole ter si izreči en velik bravo! Bravo Študentskemu svetu FP, GEA College teamu ter vsem sodelujočim, da smo uspeli nadaljevati tradiciji in premostiti nov izziv. Pa saj veste, tudi to je učenje in tega nikoli ni dovolj.

Srečno v letu, ki prihaja!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial