GEA Top Talents Blog: Kaj smo se naučili na poslovni večerji z uspešnim podjetnikom Miho Lavtarjem (Optiweb)

15. 03. 2022

Le kaj imamo študentje prilagojenega študijskega modula za nadarjene – GEA Top Talents, Miha Lavtar, lastnik agencije Optiweb, ljubljanski redarji in Hiša pod gradom skupnega? Na prvi pogled nič. Pa so se zvezde tistega sredinega večera kljub vsemu postavile v konstelacijo, ki je namenila srečanje teh štirih deležnikov.

V sredo, 2. 3. 2022 ob 18.00 (»Raje minuto prej kot kasneje.« so bila navodila) smo se na poslovni večerji v Hiši pod gradom srečali študentje modula za nadarjene – GEA Top Talents, dekanja mag. Katja Kraškovic, gonilni sili modula Anamarija Meglič in Polona Novak ter Miha Lavtar, podjetnik in lastnik agencije Optiweb. Uspešno smo prebili led s tematikami o tem, kdo je parkiral svoj avto v najbolj oddaljeni uličici, kdo je najdlje iskal parkirišče in kdo je srečnež, ki je dobil pozdrav ljubljanskih redarjev. Tako je že uvodoma vsak zmagal v svoji kategoriji. V sproščenem duhu smo nadaljevali iskriv pogovor.

Študentje modula GEA Top Talents smo dobili izjemno priložnost, da spoznamo uspešnega podjetnika Miho Lavtarja, se pogovorimo z njim o poslu in podjetništvu ter se mu tudi sami predstavimo. »Pripravite 2 minutni pitch.« je bilo priporočilo. »Pa vsak naj ima vsaj tri vprašanja za gosta.« »Poguglajte gosta.« Vse to so dobronamerna navodila za poslovno večerjo. Navodila, ki si jih je vredno zapomniti, saj prihajajo iz ust izkušenih podjetnic. Študentje smo opravili svoje domače naloge in z vprašanji nismo skoparili. Miha pa nam je postregel z obilico uporabnih nasvetov iz sveta podjetništva, vodenja in digitalnega marketinga. Z nami je delil zgodbe iz svojih podjetniških začetkov, ki so nas nedvomno navdušile in nam dale zagon za lastno podjetništvo udejstvovanje. Za konec nas je nagradil s tremi spontanimi nasveti za mlade podjetnike:

Ne pozabiti na moč vizije, saj je moč vizije izjemna. »Imetje svojo vizijo!«

Zelo pomembne so komunikacijske in pogajalske veščine. »Urite komunikacijske veščine! To vam pride povsod prav.«

Dobro se z dobrim vrača. »Delajte dobro.«

Poslovna večerja z Mihom Lavtarjem je bila izjemna priložnost, da se predstavimo in spoznamo uspešnega podjetnika, ki sledi svoji viziji in zelo uspešno vodi podjetje Optiweb, ki ima trenutno sedemdeset zaposlenih. Iskreno se zahvaljujemo GEA College – Fakulteti za podjetništvo, ki nam je omogočila tole zanimivo priložnost. Veselimo se tudi bodočih srečanj, kjer bomo spoznavali vedno nove uspešne podjetniške zgodbe.

Avtorica: Maja E. Ebert, udeleženka prilagojenega študijskega modula za nadarjene – GEA Top Talents

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial