GEA Top Talents Blog: Kaj smo se naučili na poslovni večerji z uspešno podjetnico Živo Pogačnik (Zivabowl)

03. 05. 2022

Študentje prilagojenega študijskega modula GEA Top Talents so znova imeli priložnost se udeležiti poslovne večerje z uspešnim podjetnikom slovenskega podjetniškega parketa. Na drugem srečanju ciklusa poslovnega mreženja so družbo preživljali z Živo Pogačnik, ustanoviteljico koncepta Zivabowl, ki je doživel svoje razsežnosti preko projekta Štartaj Slovenija. 

Živa Pogačnik, kreatorka linije mešanic za hitro pripravo uravnoteženih obrokov in napitkov, se je v poznih popoldanskih urah pridružila študentom v restavraciji Barbarella, kjer so v podjetniškem duhu razpravljali o raznih poslovnih tematikah. Udeleženci so imeli priložnost iz prve roke slišati kako dejansko zgleda podjetniška pot v praksi, od samega začetka do sedanjega trenutka. Teoretično znanje študentov je v okviru mnogih vprašanj dobilo možnost vpogleda v praktično realnost, ki spremlja vsakega začetnika v podjetniškem svetu.

Kot vemo, napake stanejo, lastne napake pa so najdražje. Zato je Živa skozi konstruktiven pogovor orisala svoje začetke in s tem napake, ki so ji upočasnile pot do uspeha, ter odločitve, ki so ji pomagale vstati iz pepela in še bolj razpreti krila.

Zivabowl_2

Kako začeti svojo podjetniško kariero, ali je pametno nastopiti sam na trgu ali v partnerstvu, katere faktorje upoštevati pri izbiri nakupa oziroma uvoza surovin, s kom sodelovati in katere prodajne poti uporabiti, kako definirati pravilne ciljne skupine ter kje je meja med željami trga in lastnimi željami, so bila ena izmed najbolj perečih vprašanj, na katere je Živa odgovarjala in razpravljala s študenti.

Poslovno večerjo je od samega začetka do konca spremljal vnet in intenziven dialog, ki je pustil globok pečat na mlade in učeče študente. Vsaka taka izkušnja, ki vključuje poslovno povezovanje in stike z že uveljavljenimi podjetniškimi imeni, daje študentom, bodočim podjetnikom, nova znanja, pogum in zagon za začetek svoje zgodbe uspeha.

Zapisala: Katarina Palčič

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial