GEA Top Talents Blog: Kaj smo se naučili na poslovni večerji z uspešnim podjetnikom Žanom Menartom (Smart Optometry)

16. 05. 2022

Za nami je še zadnja letošnja večerja za študente prilagojenega modula za nadarejene GEA Top Talents, ki je potekala v torek, 10. 5. 2022. Gostili smo uspešnega podjetnika Žana Menarta iz podjetja Smart Optometry, ki je podjetje s kristalno vizijo, prijaznim poslanstvom in edinstveno rešitvijo za najmlajše, s katero se opravlja slabovidnost ali stanje lenega očesa.

Žan je po izobrazbi ekonomist in specialist mednarodnih odnosov. Podjetje ima še dva druga ustanovitelja: optometrista in programerja. Kar je dokaz, da je sodelovanje ključnega pomena za lažje premagovanje ovir in doseganje visokih ciljev.

Podjetje Smart Optometry trenutno ponuja očesno diagnostiko SmartOptometry ter AmblyoPlay – igra za pametne naprave, ki otrokom do 14 leta pomaga odpravljati ambliopijo (slabovidnost v enem ali obeh očesih, s čimer se srečuje do 15% otrok) z uporabo aplikacije oz. interaktivnih igric, kar je bolj vzdržno in zabavno od klasične terapije.

Smart Optometry intenzivno prodira in učinkuje na mednarodnih trgih. Žan je deloljub in se zaveda učinka predanosti in trdega dela. Z navdušenjem je z nami delil njegove izkušnje. Kako se je soočal z izzivi, problemi in kaj je potrebno za uspeh oz. zadovoljstvo. Razsvetlil nas je s pripovedovanjem izkušnje mednarodnega poslovanja, še posebej na ameriškem trgu. Izziva pristopa do tujih kupcev in odjemalcev, investitorjev in kreiranja delujočega poslovnega modela. Žanova profesionalnost, strokovnost in konkreten pristop k poslu so njegove konkurenčne prednosti.

Navdušen nad napredkom znanosti in tehnologije ter kako z njimi narediti boljši svet; vedno vidi širšo sliko. Vedno je aktiven družbeni udeleženec, prostovoljno je sodeloval na različnih lokalnih in mednarodnih iniciativah. Predvsem se je osredotočil na vključevanje mladih in spodbujanje novega inovativnega načina razmišljanja in pristopa k problemom. Tako si je tudi ustvaril široko mrežo poznanstev, kar mu omogoča hitro rast. Najbolj pa poudarja gradnjo neverjetne ekipe, najpomembnejše je zgraditi multidisciplinarni tim iz visoko motiviranih in angažiranih posameznikov ter ustvariti delovno okolje, ki od vseh izvabi najboljše ter hkrati omogoča odlično sodelovanje in sinergijske učinke.

Komunikativen in sproščen Žan nas je na koncu motiviral, spodbudil in podal zaključne misli:

Dober tim je največje bogastvo podjetja.

Biti moramo vztrajni in predani.

“Overthinking” ali prekomerno premišljevanje ni efektivno, vedno se lahko sprostimo in najdemo ugodno rešitev; ne glede na problem.

Sproščeno vzdušje, kvalitetna izmenjava informacij in znanj, nova poznanstva … vse to je zaznamovalo zadnjo večerjo v sklopu modula GEA Top Talents. Čeprav je naše srečanje spremljala dobra pogostitev, smo z dogodka odšli lačni novih izzivov in uspehov.

Zapisala: Nana Rapuc

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial