Gost na predavanju: Dušan Mes, generalni direktor Slovenskih železnic

22. 03. 2022

GEA College si šteje v čast, da je znan po podajanju praktičnega in uporabnega znanja, tudi prek navdihujočih zgodb uspešnih posameznikov, ki si vzamejo čas in študentom predstavijo svoje zgodbe. Pri predmetu Osnove managementa in vodenja, ki ga izvaja mag. Žiga Peljko, smo prisluhnili tudi generalnemu direktorju Slovenskih železnic Dušanu Mesu.

 

Na kašen način pa poteka izbor govorcev, ki gostujejo na predavanju?

“Odločitev za današnjega gosta je bila zelo enostavna. Pri predmetu Osnove managementa in vodenja vabim najbolj ugledne managerje v regiji in gospod Mes je eden izmed najbolj uglednih, ki vodi eno izmed največjih podjetij v Sloveniji. Njegove izkušnje, ki jih lahko deli s študenti, so zelo intenzivne. Svojo kariero je začel v Casinoju Portorož, potem je nadaljeval v SCT-ju in se veliko ukvarjal s kriznim managementom, potem pa mislim, da je največji preboj dosegel z vodenjem Slovenskih železnic. Mislim, da je edini direktor v moderni zgodovini, ki je že tretji mandat direktor Slovenskih železnic, kar je izjemno velik uspeh. Vztrajno in zanesljivo spreminja Slovenske železnice v moderno podjetje. Ne samo kar se tiče infrastrukture, ampak tudi opremljenosti. Prevzema tudi podjetja v Sloveniji, se regionalno povezuje in gradi dobro logistično podjetje. Vesel sem, da bo podelil izkušnje z nami,” je navdušeno razložil omenjeni predavatelj.

 

“Bil je študent GEA College in tudi to bo našim študentom vzor – da iz naše šole izhajajo najbolj uspešni managerji.”

 

Tudi v času študija našega eminentnega gosta so študenti poleg teoretičnega znanja dobili tudi ogromno realnih izkušenj iz gospodarstva oziroma podjetništva, pove g. Dušan Mes.

“To mi je ogromno pomagalo, ker sem bil od samega začetka soočen s težkimi problemi v podjetjih. In prav ta praktična znanja, kaj pomeni trženje, kaj so rezultati, kaj pomeni marža, RVC, … To so vse stvari, ki jih moraš iz teorije prenesti v podjetja. Če je ta prenos lahko relativno hiter, da imaš že v šoli dovolj teh izkušenj in pogledov na to, se mi zdi to blazna konkurenčna prednost pred drugimi kadri, ki pa tega znanja ne dobijo.”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial