Intervju: Z letalom na poti

24. 08. 2021

Si želiš na potovanje, pa ne veš, kako si ga organizirati? Nisi prepričan v proces nakupa prek spleta ali izbiro ponudnika, ki omogoča nakup letalskih kart? Se ne moreš odločiti, katera je prava destinacija zate?

 

Z letalom na poti deluje kot celovita pomoč pri organizaciji potovanja v lastni režiji. To pomeni, da opravljajo storitev organizacije potovanja – iskanja in informiranje o cenah letalskih kart, namestitev in najem avtomobila, nato pa vas skozi celotni postopek vodijo do uspešnega nakupa oz. rezervacije. Kot posebnost nudijo tudi zdravnika na klic v času potovanja.
Njihovo podporo in pomoč pri potovanju dobite od prvega klika do zadnje potrditve, da ste pripravljeni na potovanje oz. počitnice. V času epidemije poskrbijo tudi za to, da ste seznanjeni z vsemi omejitvami in pogoji pri vstopu v določeno državo in pri povratku v Slovenijo.

V tokratnih zgodbah iz Inkubatorja se predstavlja Katja Kenda, ustanoviteljica podjetja Z letalom na poti.

 

Katja, lahko na kratko predstavite vaše podjetje oziroma storitev Z letalom na poti?

Z letalom na poti deluje kot pomoč in podpora pri samostojnem potovanju. To pomeni, da naročniku pomagamo do najbolj optimalnih in cenovno ugodnih letalskih kart, naredimo ožji izbor namestitev po željah naročnika in preverimo možnosti najema avtomobila. Kot dodatno storitev nudimo zdravnika na klic, kar pomeni, da ima potnik ves čas svojega potovanja prek klica, elektronske pošte ali videa dostop do posveta z zdravnikom, kadar se znajde v zdravstvenih težavah.

Z letalom na poti ni turistična agencija in ne prodajamo paketov potovanj. Svojim naročnikom obljubljamo popolnoma personalizirano organizacijo potovanja in svetovanje glede izbire destinacije, če to potrebujejo.

 

Kje ste dobili idejo za Z letalom na poti?

Ideja za podjetje Z letalom na poti je prišla iz lastnih izkušenj in načina življenja, saj precej potujem in sem praktično ves čas na lovu za najboljšimi cenami letalskih kart in ugodnih možnosti potovanj. Z organizacijo potovanja sem že pred več kot 15-imi leti začela pomagati prijateljem in znancem kot hobi, ki je leta 2018 prerasel v podjetništvo.

 

Kakšne težave odpravlja vaša storitev?

Naše vodilo je, da naročniku prihranimo čas in denar, da smo pozorni na varnost spletnega nakupa ali rezervacije ter da vsakemu potniku omogočimo pridobitev informacij, ki so ključne za potovanje brez dodatnega stresa.

z letalom na poti

S kakšno konkurenco se srečujete?

Konkurenca na področju turizma je ogromna, od turističnih agencij do brskalnikov in portalov za iskanje potovanj. A tudi popotnikov je več vrst, tako da lahko vsak najde ponudnika, ki mu najbolj ustreza. Sama opažam, da k nam pridejo najbolj pogosto tisti, ki potrebujejo ideje za destinacijo, podporo pri nakupu in vse informacije, ki jim prihranijo ogromno časa.

 

Kaj je vaš cilj za 2021?

Naš cilj za leto 2021 je povečanje prepoznavnosti in prodaje, hkrati pa informiranje o možnostih potovanj, saj zaradi epidemije še vedno ne moremo potovati v več kot polovico držav. Največ informacij o potovanjih delimo na našem Instagram profilu @zletalomnapoti.

 

Kako so koronski časi vplivali na vašo dejavnost?

Epidemija je našo dejavnost močno prizadela, a ta čas smo izkoristili za prenovo spletne strani in na večanju prepoznavnosti, predvsem z informiranjem in razlago sprememb, ki so se in se še dogajajo dnevno.

 

Se je v tem času vaš kupec kaj spremenil?

Bistveno ne. Smo pa opazili, da pri nas naročajo organizacijo potovanja tudi potniki, ki so si v predkoronskih časih potovanje vedno organizirali sami. Sedaj se zaradi vseh novih pravil pri potovanjih ne želijo organizacije lotiti sami. Nas pa veseli, da večina prav takih naročnikov pove, da je sodelovanje z nami tako enostavno, da se naslednjič zagotovo organizacije potovanja ne bodo več lotili sami.

 

Kdo so vaši kupci? /morda bolje ”naročniki”?

Od naših naročnikov je največji delež družin z otroki, takoj zatem pa pari in mladoporočenci. Nekateri se odločijo le za pomoč pri letalskih kartah in si ostale rezervacije uredijo sami. Med našimi naročniki so se znašli tudi znani Slovenci, profesionalni športniki in uspešni podjetniki. Predvsem pa smo ponosni na vsakega naročnika, ki je z našo storitvijo zadovoljen in se vsako leto ali večkrat letno vrne k nam po pomoč pri organizaciji potovanja.

 

Kaj vas je pripeljalo do ideje za vključitev v Inkubator GEA College?

V Inkubator GEA College sem se vključila z željo po pridobivanju novih znanj, podjetniških in strokovnih. Pridobljeno znanje mi je pomagalo do uspešne posodobitve spletne strani in bolj jasne predstavitve naših storitev ter do optimizacije poslovnega procesa.

 

Kako vidite vlogo inkubatorja pri razvoju vaše ideje?

Inkubator mi je omogočil mentorstvo odličnih strokovnjakov, ki mi s svojim mentoriranjem kažejo možne poti razvoja in reševanja izzivov na poti rasti. Pravzaprav si nadaljnje poslovne poti ne predstavljam več brez mentorja ob sebi.

 

Katji želimo izpolnitev podjetniških ciljev, vam pa uživanje na zasluženih počitnicah, ki jih lahko naročite na spletni strani zletalomnapoti.si.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial