Intervju z mentorjem: Peter Ladič

28. 06. 2021

“Čisto vsakega lahko vprašaš, če je pripravljen pomagati. Moja izkušnja je, da nikoli nisem dobil odgovora ne.”

Peter Ladič je direktor podjetja Intera d.o.o., ki je vodilno na področju razvoja CRM in HRM rešitev v Sloveniji. Leta 2005 so bili med prvimi v naši državi, ki so predstavili lastno rešitev v oblaku, tj. produkt Intrix. Kot mentor ponuja svoje znanje prodaje in marketinga (predvsem na delu SW), razvoja kulture podjetja, dela z zaposlenimi, optimizacije delovnih procesov ter iskanja kritičnih točk pri razvoju ideje in iskanja rešitev.

V letošnjem pilotskem projektu Mentorski program SBC – Slovenian Business Club in GEA College smo ga povezali s študentom 2. letnika smeri Digitalni marketing Davidom Šinkom.

Kako ste se na začetku svoje podjetniške poti spoznali z mentorstvom?

“Prvič sem se z mentorstvom srečal že v osnovni šoli v okviru neke enotedenske podjetniške delavnice, kjer smo delali poslovni načrt. Kot nadobudni osnovnošolci smo razvili neko idejo s pomočjo mentorja. Takrat še nisem vsega razumel, ampak to je bil prvi stik. Kasneje je bilo tudi na gimnaziji več različnih programov, na faksu pa itak ogromno delaš z mentorji.”

“Moja ideja je, da si poiščeš človeka, ki je dober v nečem in je v tem uspel. Čisto vsakega lahko vprašaš, če je pripravljen pomagati. Moja izkušnja je, da nikoli nisem dobil odgovora ne. Ni nujno, da je to klasičen mentorski program, lahko direktno nekoga kontaktiraš in načeloma so vsi pripravljeni deliti svoje izkušnje in znanja.”

“Dobro je, da se lahko nasloniš na nekoga, ki je že dal nekaj skozi, in sam sebi prihraniš ogromno časa in nekih slepih ulic.”

Ste imeli kdaj vzornika v svetu podjetništva? Kdo in zakaj je bil to vaš vzornik? Ali je pomembno, da se tudi mladi podjetniki zgledujejo po uspešnih podjetnikih, ali je bolje ubirat neko svojo pot?

“Vzornika nisem imel. Ko sem treniral košarko, je bil vzornik Michael Jordan. V svetu podjetništva Michael Jordan ne obstaja. Marsikdo ima ogromno plusov in tudi malo manj plusov. Tu gre za vprašanje, kaj iščeš, ali je to samo ustvarjanje dobičkov, ali so pa tu neki drugi vzorniki – kakšno kulturo so vzpostavili v podjetju, koliko ljudje cenijo tega podjetnika, kaj se prebere izven plačanih oglasov o tem podjetju, kaj se prebere na forumih, …”

Kako vi gledate na mentorstvo? Vi ga imate v podjetju – kakšni so učinki?

“Mentorstvo je zelo pomemben del prenosa znanja in izkušenj. V našem podjetju Intera takoj določimo, kdo je odgovoren za novega zaposlenega. Na koga se lahko obrne s vprašanje in kdo ima odgovore. Vedno imaš nekoga, ki ti pomaga. Ta čas uvajanja potem hitreje in bolj učinkovito prebrodeš.”

“Še danes, ko iščem kakšne informacije, se obrnem na ljudi, ki so v nečem boljši in imajo več izkušenj. Mislim, da se mentorstvo ne sme končati, ne z leti, ne z izkušnjami. Vedno obstaja nekdo, ki je v nečem boljši, in vedno obstaja nekdo, ki bo iskal informacije, ki jih imaš ti. Večina podjetnikov je pripravljena to deliti – kje so se opekli, kaj so naredili dobro ipd.”

Ta kriza prinaša tudi priložnosti. Kako vi dojemate te turbulentne čase?

“Nekaterim podjetjem je trenutno celo lažje, določenim pa je delovanje onemogočeno. Odvisno, v kateri branži si. V svetu IT-ja ni pomanjkanja priložnosti. Podjetja gredo v smer digitalizacije, kar je pravilno. Ta kriza je to samo pospešila. Za nas to pomeni precej dela.”

“Imamo pa naročnike s področja turizma, gostinstva in kulture, ki imajo resne težave. Dejansko ne vem, kako se jim uspe prebijati skozi. Enostavno so take omejitve, da se določene branže ne morejo razvijati.”

Omejitve so imele učinek tudi na mlade podjetnike. Kaj bi vi svetovali vsem takim, ki jim je kriza vzela zalet?

“Za nekoga, ki začenja, je to zgolj ena od spremenljivk v tej enačbi kako in zakaj. V vsakem trenutku se moramo vprašati, ali obstaja trg za nas, ali bomo lahko to prodali. Če nekdo ponudi kulinarično izkušnjo v tem času, to ne bo šlo. Lahko pa v tem času delamo na marketingu, na ponudbi, ki bo aktualna takrat, ko se bo vse odprlo.”

“Druga stvar pa je, da moramo vedeti, da gredo stvari ves čas gor in dol. So vzponi in padci. Zdaj so šle stvari navzdol in slej kot prej se bodo obrnile navzgor. Obstajajo branže, ki imajo zdaj ogromno projektov in dela, kar je super. Tukaj je treba črpati pozitivno misel, dajmo se pripraviti na čas, ko se bo vse sprostilo … čez mesec, dva, tri, ali kot radi rečemo na Ptuju ‘naslednjih štirinajst dni’.”

Letošnji Mentorski program SBC in GEA College smo uspešno zaključili in že razvijamo ideje, kako projekt še obogatiti. Želimo si namreč še več mentorskih parov in vsem tem podati neprecenljivo mentorsko izkušnjo.

Preberite si še Intervju z mentorico: Andrea Volenik in Intervju z mentorjem: Martin Jezeršek.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial