Jure Vrečar prejel nagrado za najboljši prispevek v okviru projekta Mladi poročevalci za okolje

06. 09. 2022

V torek, 30. avgusta 2022, se je ambasador trajnosti na GEA College in študent smeri Podjetništvo v perspektivnih panogah Jure Vrečar udeležil Konference koordinatorjev programa Ekošola, kjer je skupaj z mentorico prof. dr. Ajdo Fošner prejel nagrado za najboljši prispevek v okviru projekta Mladi poročevalci za okolje.

Pod mentorstvom naše predavateljice je Jure posnel odličen video na temo obnovljive računalniške opreme, v katerem razloži, koliko elektronskih odpadkov nakopičimo v samo enem letu in kaj lahko potrošniki naredimo, da omilimo okoljsko krizo in smo odgovorni tako do družbe kot do okolja.

Izpostavil je tudi socialno podjetje Recosi d.o.o. so.p., v katerem obnavljajo in tržijo vrhunsko obnovljeno računalniško opremo poslovne linije podjetjem, šolam, neprofitnim organizacijam in končnim uporabnikom. Torej tistim, ki želijo ob nakupu računalniške opreme prihraniti tudi do 80 % ter s tem prispevati k varčevanju dragocenih redkih elementov in naravnih virov, ki so potrebni za proizvodnjo novega računalnika.

Na Konferenci koordinatorjev programa Ekošola so bile predstavljene najuspešnejše prakse iz tekočega leta in smernice, iz katerih lahko črpamo navdih za nove projekte v naslednjem šolskem letu 2022/2023. GEA College tako še naprej ponosno deluje kot Ekošola in prispeva k trajnostnemu razvoju družbe.

Program Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, ki v Sloveniji deluje od leta 1996. Vanj je vključenih več kot 700 vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, namenjen pa je spodbujanju k in ozaveščanju o trajnostnem razvoju med otroki, učenci, dijaki in študenti skozi njihov vzgojni in izobraževalni program ter skozi aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti in širše.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial