Kadroviki prepričani: HR turbulenco bodo ukrotili

29. 09. 2022

Ljubljana, 28. september 2022 – V Four Points by Sheraton Ljubljana Mons se je odvila že 18. konferenca MojeHRDelo, na kateri se vsakoletno zbere več sto izbranih slovenskih HR strokovnjakov in menedžerjev. Skupaj s tujimi strokovnjaki so na številnih predavanjih, ki so se zvrstila čez dan, predstavili aktualne tematike in dobre prakse v organizacijski kulturi, identifikaciji talentov in razvoju kadrov.

Program 18. konference MojeHRDelo se je začel z okroglo mizo, na kateri so spregovorili Gregor Rajšp kot moderator, sicer direktor za kadrovske zadeve pri znamki Heineken, Marko Perme iz Agilcona, Maja Remic iz podjetja Leadbacker, Valentina Koritnik iz podjetja Mahle, Rok Koželj iz Big Partnerja in ambasador GEA College ter Janez Žezlina iz Energos consulting group. Kot ambasadorka GEA College se je oglasila tudi naša študentka, članica modula GEA TOP Talents in Mentorskega programa ter podjetnica Katarina Palčič, ki je še posebej pohvalila Karierni Center GEA College, katerega vodja je mag. Anamarija Meglič.

mojehrdelo

Predaval je tudi Sotiris Karagiannis, MEd MBA (UNYP, EMCC, The Change Setter Lab, predavatelj na GEA College MBA programu) na temo A Leader’s Tale: Inspire and Engage Through Storytelling.

“Konferenca se je med drugim dotaknila številnih izzivov, s katerimi se na področju pridobivanja in usposabljanja primernih kadrov soočajo podjetja in organizacije. Ena od predstavljenih rešitev predvideva tesnejše sodelovanje med gospodarstvom in izobraževalnimi ustanovami. Slednje lahko na podlagi dobrih povratnih informacij iz gospodarstva poskrbijo za kakovostno teoretično in praktično usposobljenost vseh, ki bodo vstopili na trg dela,” je o HR dogodku dejal operativni direktor GEA College Mart D. Buh.

Na predavanjih so bili predstavljeni številni primeri dobrih praks podjetij kot so Heineken, Lek, Big Bang, Dewesoft, na koncu in tik pred zaključno pogostitvijo pa je bil razglašen tudi najuglednejši delodajalec leta 2021. Laskavo priznanje je že tretje leto zapored prejelo farmacevtsko podjetje Lek, d. d., ki zasluge za zmago posveča predvsem svojim zaposlenim.

“Dejstvo, da smo bili znova izbrani za najuglednejšega delodajalca leta, kaže, da pri vlaganju v zaposlene ne stojimo na mestu. Nenehno se učimo, prilagajamo razmeram na trgu in uvajamo nove, napredne oblike dela,” je povedal Robert Ljoljo, predsednik uprave v Lek d. d. in dodal: “Kar me še posebej veseli je, da se sodelavci uspešno odzivajo na vse izzive, ki jih življenje prinaša. Zato gre to priznanje prav njim, vsem nam skupaj pa nalaga odgovornost, da še naprej krepimo okolje, v katerem se lahko razvija in napreduje prav vsak.”

Vsem podjetjem, ki so se uvrstila na lestvico Uglednih delodajalcev, je priznanja podelil direktor Styria digital marketplaces, d. o. o., Tomaž Gorjup. Ob tem je dejal, da so za nami dve leti in pol preizkušenj gospodarskega trga − od pandemičnega šoka do najnižje brezposelnosti, ki so jih udeležena podjetja uspešno prestala. “Kot vselej se je tudi tokrat izkazalo, da za ugledne delodajalce spremenjene razmere pomenijo novo priložnost. Tako danes pred nami stoji elita slovenskih podjetjih, ki so kljub svetovni krizi uspešno nadaljevala svoje poslanstvo, neumorno vlagala v razvoj in raziskave, v svoje zaposlene, osvajala nove trge in nove kupce ter s tem zgradila in učvrstila svoj ugled na trgu dela. Še več, trg dela jih je nagradil s priznanjem Ugledni delodajalec.”

MojeDelo.com še piše, da je slovenska raziskava Ugled delodajalca 2021, v kateri je letos sodelovalo čez 10 tisoč posameznikov, pokazala, da je najpomembnejše spoštovanje do zaposlenih. Iskalci zaposlitve dajejo prednost delodajalcem, ki poleg spoštovanja nudijo še konkurenčno plačilo in možnosti strokovnega razvoja.

Zanimivi so tudi izsledki, da je med višje izobraženimi večje zanimanje za delo na daljavo (76 %) kot pri tistih z nižjo izobrazbo (61 %), glavna skrb pri tem pa je, da bodo zaradi dela od doma pogrešali stike s sodelavci.

GEA College je na konferenci MojeHRDelo nastopil v vlogi soorganizatorja, med pokrovitelji projekta pa so še Leadbacker, Agilcon, Medicinski center Polje harmonije in Fitcorp.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial