Kaj je startup ekosistem?

06. 01. 2022

Definicija ekosistema pravi, da gre za tvorbo življenjske združbe in življenjskega prostora. Organizmi združbe nenehno tekmujejo med seboj in z možnostmi, ki jih omogoča prostor. V tem tekmovanju sicer obstanejo le najuspešnejši, a med seboj in v odnosu do okolja so organizmi v naravi v biološkem ravnovesju. Podobno deluje tudi podjetniški startup ekosistem. Ta ima prav tako več deležnikov, zato je pomembno, da se udeleženci povezujejo na predavanjih, konferencah in dogodkih, ki jih s pomočjo podpornega okolja izvajajo različne organizacije in institucije v Sloveniji.

Vsak startup lahko v tem svojevrstnem okolju spozna ljudi, ki so mu pripravljeni pomagati. Pod to spadajo izobraževalni dogodki ter mentorji in eksperti, ki s svojim znanjem, izkušnjami in poznanstvi pomagajo, pa tudi vlagatelji, ki v startupih prepoznajo potencial in jim z različnimi investicijami pomagajo na njihovi poti.

Kako startup sistem deluje v Sloveniji, zakaj je tako pomemben za mlade slovenske startupovce in kako se aktivno vključiti vanj? Odgovore na vsa ta in mnoga druga vprašanja bomo dobili v prihajajočem podcastu v četrtek, 27. januarja 2022 od 9. do 12.30 ure. Tudi če takrat ne utegnete, je prednost tega priljubljenega in izobraževalnega medija ta, da vsebino lahko konzumirate tudi pozneje. Podkasti so namreč tako povsod po svetu kot pri nas medij, ki ga lahko poslušate kjerkoli in kadarkoli.

Ker smo odvisni od medsebojnega sodelovanja in pomoči ostalih udeležencev, bo ta virtualni networking služil povezovanju zanimivih startupov, izbranih mentorjev, uglednih ekspertov in investitorjev. Program bo zajemal podkast Renesansa, kjer bosta spregovorili voditeljica Maja Voje in startup gostja Nika Kristina Butina (Epidemic), Gverila Podcast, v katerem bosta voditelja Stanko Devič in Miha Skrokov gostila dr. Roka Stritarja, in Poslovne krivulje, serija oddaj Up (podkast RTV Slovenija), kjer bosta pogovor s predstavnikom Slovenskega podjetniškega sklada, mag. Nino Dremelj (Poslovni angeli Slovenije) in dr. Alešem Pustovrhom (Fil Rouge Capital) vodila novinarka Anja Hlača Ferjančič in startupovec Mic Malenšek.

Prijave sprejemamo na tej povezavi.

Zahvaljujemo se naročniku Slovenskemu podjetniškemu skladu za pomoč pri dogodku.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial