KAJ PA VAM POMENI RAZVOJ KARIERE?

16. 10. 2015

Posamezniki kariero in njen razvoj dojemamo različno. Medtem, ko nekaterim v pomanjkanju ambicij pomeni karierni razvoj samo breme, drugim kariera pomeni središče delovanja in motivacijo za nadpovprečno aktivnost.

Četrtek, 15. oktober 2015 je bil v Cankarjevem domu edinstven dan za vse, ki želijo preskočiti prvo stopničko na poti na trg dela. Karierni sejmi so stičišče ponudbe in povpraševanja po delu – namenjeni so srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Obiskovalci lahko pridobijo dragocene kontakte potencialnih delodajalcev ali že kar na sejmu opravijo zaposlitveni intervju. Cilj soočenja kandidatov in delodajalcev je v tem, da obe strani pridobita kar največ koristi v najkrajšem možnem času. Zaposlitveni sejmi so v tujini uveljavljeni že vrsto let, pri nas pa se vsako leto izvaja vedno več kariernih in zaposlitvenih sejmov, manjših in večjih.

V Cankarjevem domu se je včeraj predstavilo 57 delodajalcev, med katerimi je bila večina kemijsko – farmacevtskih in kadrovskih podjetij. Udeleženci sejma so imeli priložnost obiskati različna usposabljanja in delavnice z različnih področij.

Na GEA College vzgajamo podjetnike in podjetne ljudi, pri katerih ima kariera precej velik, če že ne bistven pomen. Mlade želimo vzgojiti v osebnosti, ki bodo v razvoju kariere vsak trenutek videli priložnosti zase in dodatne spodbude za lasten osebni razvoj. In ki v razvoju kariere ne bodo videli le »veliko dodatnega dela in usposabljanja«, pač pa jim bo ukvarjanje s sabo in svojo prihodnostjo v užitek in veselje. Pri vsem tem je seveda potrebna jasna ciljna usmeritev v prihodnost in »videnje« poti do tja.

Vse to so razlogi, da smo pristopili k nastopu na kariernih sejmih v organizaciji in izvedbi zaposlitvenega portala MojeDelo.

GEA College je pripravila »Delavnico za spoznavanje veščin«, ki kandidatom koristijo pri razvoju kakršnekoli kariere. Nanjo se je prijavilo prek 90 kandidatov. Medtem je na stojnici ves čas potekala predstavitev možnosti študija na GEA College in testiranje podjetniških sposobnosti. Pri tem se lepo zahvaljujemo organizatorju MojeDelo in SiMobilu, ki sta nam posodila nekaj tabličnih računalnikov za uspešno izvedbo vseh testiranj.

Smo vas prepričali, da se udeležite naslednjega kariernega sejma v Slovenj Gradcu? Potem si v koledar zabeležite 26. November 2015. GEA bo znova tam!

mojedelo.com Simobil

 

Fotogalerija:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial