Kam po mehke veščine?

05. 09. 2022

Kadar razpravljamo o mehkih veščinah, razpravljamo o veščinah, ki se jih lahko priučimo. Vprašanje pri tem je, kje? Tradicionalni izobraževani sistemi se ne izkazujejo kot najbolj ustrezni. V togih hierarhičnih strukturah je težko (hitro) preseči paradigmo in v programe poleg usmeritve v interaktivno in praktično poučevanje vključiti tudi poučevanje mehkih veščin. Za vodilne kadre pa so na trgu kot dopolnilo na voljo neformalni profesionalni programi, usmerjeni (tudi) v pridobitev mehkih veščin (poučevanje čustvene inteligence, coaching, sodobni stili vodenja).

Mehke veščine predstavljajo pomembno dodano vrednost pri vseh zaposlenih.

Vendar pomnimo, niso pomembnejše od trdih, temveč je potrebna (kot pri vseh stvareh v naravi) njihova uravnoteženost. S pomanjkanjem enih ali drugih ne delujemo optimalno in ne dosegamo najbolj optimalnih rezultatov. Če pomislimo na podjetja z odličnimi poslovnimi rezultati, ki jih vodijo “le trdo” usmerjeni vodilni, lahko predpostavljamo, kakšne rezultate bi šele dosegali o “dodatku” mehkih veščin. Zatorej, poziv izobraževalnim institucijam, da svoje programe uravnotežijo s poučevanjem trdih kot mehkih veščin.

Kaj vse je o mehkih veščinah voditeljev še napisala naša vrhunska predavateljica doc. dr. Valentina Jošt Lešer, si lahko preberete v članku revije 𝗛𝗥&𝗠, avg/sep 2022, št. 41, letnik 8.

Za naložbo vase, v svoje znanje in znanje zaposlenih pa lahko poskrbite tudi na izobraževanju kadra, ki ga ponuja in strokovno odvodi GEA College.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial