Kvalitete najboljših voditeljev

08. 01. 2020

Kvalitete najboljših voditeljev

 

 

Leto 2020 je za GEA College izjemno pomembno leto, saj bomo jeseni pričeli izvajati MBA program. Empowering Future Leaders je program namenjen predvsem bodočim voditeljem in tej temi bi se rabi v prihodnje malo bolj podrobno posvetili.

V seriji kratkih zapisov se bomo podrobneje seznanili s kvalitetami, ki naj bi krasile najboljše voditelje sodobnega časa. Začeli bomo z iskrenostjo in integriteto.

34. ameriški predsednik, Dwight D. Eisenhower, je nekoč dejal: »The supreme quality for leadership is unquestionably integrity. Without it, no real success is possible, no matter whether it is on a section gang, a football field, in an army, or in an office.« Od takrat je preteklo ogromno vode, a trditev še vedno drži.
Integriteta je celovitost, skladnost, pristnost, poštenost in verodostojnost. Oseba z integriteto je oseba, ki govori to, kar misli, in dela to, kar govori, skladno z moralnimi normami in veljavnim pravom. (vir: UL) Torej, ljudje nam bodo sledili, če bomo delovali z integriteto in iskreno. Kako lahko to tudi pokažemo? S priznanjem napak in opravičilom za njih, s pohvalo sodelavcev ter cenjenjem njihovega časa. Če se boste poleg zapisanega še držali dogovorov, delovali pošteno ter odprto in jasno komunicirali, ni bojazni, da vam ostali ne bi sledili ter vam zaupali. Kar pa je navsezadnje ključno, mar ne?

Naslednjič se »lotimo« čustvene inteligence. Do takrat pa vam želimo prijetno branje!

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial