Letošnji Študentski izziv prinaša sodelovanje z managerko leta 2022

20. 10. 2022

Študenti 2. letnika GEA College – Fakultete za podjetništvo bodo v okviru predmeta Osnove marketinga in tržne analize v skupinah štiri do pet članov sodelovali v Študentskem izzivu. Letošnja študija primera so Krožne gotove kopalnice Varis, med mentorji pa je generalna direktorica družbe Varis Lendava in managerka leta 2022 mag. Sabina Sobočan.

Študentski izziv 2022/2023 je z nagovorom otvorila direktorica in dekanja GEA College – Fakultete za podjetništvo mag. Katja Kraškovic, sam potek projekta pa je razložil visokošolski predavatelj in pedagoški mentor Iztok Sila, MBA.

S sodelovanjem na Študentskem izzivu študentje dobijo priložnost za delo s prepoznavnim slovenskim podjetjem, rešujejo konkreten in zanimiv poslovni izziv ter s tem pridobijo novo znanje in izkušnje. Prednost je tudi sodelovanje z odličnimi mentorji tako v podjetju kot na fakulteti, priborijo pa si lahko tudi top nagrade.

studentski izziv

Med mentorji, ki bodo študente spremljali, usmerjali in na koncu tudi ocenjevali, so Iztok Sila, MBA, mag. Katja Trop in direktorica podjetja Varis Lendava mag. Sabina Sobočan.

Naloga študentov je uvajanje trajnostnih gotovih kopalnic Varis za starostnike za ciljno skupino arhitektov. Pripraviti morajo predlog aktivnosti za vpeljavo obstoječega produkta na novo ciljno skupino. Ob tem morajo upoštevati omenjeno podjetje in portfelj ponudbe, način njihovega poslovanja, smernice trajnostnega in krožnega gospodarstva, uspehe podjetja in reference, izzive, s katerimi se podjetje srečuje, možnosti, ki so na voljo v realnem poslu, in omejitve kot so CGP ipd.

Opraviti bodo morali PESTLE analizo, analizirati podjetje Varis in konkurente, raziskati ciljno skupino arhitektov in končne uporabnike, pripraviti SWOT analizo in podati predlog tržnega komuniciranja.

studentski izziv

Študentski izziv tako predstavlja vrhunsko priložnost za študente, saj se lahko preizkusijo v reševanju izzivov za najbolj uspešna, inovativna in globalno usmerjena podjetja v Sloveniji. Pred njimi je zahtevna naloga, a tako dekanja kot vsi mentorji so prepričani, da bodo imeli izvrstne predloge in rešitve za letošnjo študijo primera.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija (Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport) in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial