Lubiwood – čarobne lesene sestavljanke

10. 11. 2021

Edinstvene lesene sestavljanke Lubiwood so primerne za vso družino. Reševanje sestavljank skupaj je odlična medgeneracijska povezovalna izkušnja in odlična izbira za večere družinskih iger. S sestavljankami trenirate svoj spomin in veščine reševanja z lesenimi ugankami, ali pa uporabite čas sestavljanja kot način za lajšanje stresa po dolgem dnevu.

Vse komponente, vključno z ilustracijami, razrezom in mehanizmom škatle, so zasnovane in izdelane v EU. Sestavljanke Lubiwood so precizno lasersko rezane iz evropskega lesa v družinski delavnici v Kamniku v Sloveniji. V sodelovanju z izvrstno dostavljalsko agencijo omogočajo dostavo vašega naročila kjerkoli v Sloveniji tudi že naslednji dan.

V tokratnih zgodbah iz Inkubatorja se predstavlja Luka Narat, ustanovitelj in idejni vodja lesenih sestavljank Lubiwood.

 

Luka, lahko na kratko predstaviš vaše podjetje Lubiwood?

Smo majhno podjetje, ki ga zaenkrat sestavljava jaz in moje dekle Beti. Smo torej še na samem začetku poslovne poti, vendar presenetljivo hitro rastemo. Ukvarjamo se z dizajnom in manufakturo lesenih izdelkov. Zaenkrat so to sestavljanke, kmalu pa bomo v nabor dodali še kar nekaj zanimivih butičnih izdelkov prav tako iz kakovostnega lesa, narejenih v Sloveniji.

 

Kje si dobil idejo za Lubiwood?

Lansko leto sva se začela malo igrati z idejo dropshippinga in probavala različne metode in artikle, kjer sva tudi naletela na lesene sestavljanke, ki so imele precej veliko povpraševanje. Kmalu sva prišla do spoznanja, da za kvalitetno izkušnjo in dober brand potrebujeva lasten razvoj in kontrolo nad celotno oskrbovalno verigo. Tako sva v nekaj mesecih modularno sestavila podjetje, kjer večino stvari »outsourcamo«.

 

Kakšen je vaš poslovni model in nastop na trgu?

Poslovni model je klasičen ecommerce in ni nič pretirano novega, z izjemo dejstva da imamo poudarek na outsourcingu. Se pa trudimo držati lean metodologij, ki so tipične za bolj tehnološke startupe in delamo veliko na AB testiranju spletnih strani, optimizaciji funnelov in CRjev ter hitri market validaciji pri kreaciji novih produktov.

S kakšno konkurenco se srečujete?

V niši lesenih sestavljank z različnimi oblikami koščkov je že nekaj igralcev, vendar vse kaže, da je med pandemijo zraslo zanimanje za sestavljanke nasploh in imamo na trgu še dovolj prostora.

 

Kaj je vaš cilj za 2022?

Naš cilj za naslednje leto je vzpostavitev SEO in izboljšanje organske prodaje ter dodajanje novih artiklov, da povečamo portfolijo in se osvobodimo sezonskosti sestavljank, ki se bolj prodajajo jeseni in pozimi.

 

Kako so koronski časi vplivali na vašo dejavnost? 

Nama so koronski časi zagotovo dvignili možnosti uspeha, saj so najine sestavljanke izvrsten produkt za prosti čas, medtem ko smo ujeti doma v karanteni.

 

Kdo so vaši kupci in od kod?

Največji del kupcev imamo iz vzhodne Evrope, saj imamo za te države najboljše/najbolj ugodne logistične povezave. Se pa nameravamo v kratkem širiti tudi na sever, kjer se nadejamo večje kupne moči.

 

Kaj vas je pripeljalo do ideje za vključitev v Inkubator GEA College?

Med vzpostavljanjem vseh procesov smo naleteli na več težav pri srečevanju z novimi področji, kot so certificiranje varnosti produktov, trademarkih in podobno. Iskanje pomoči nas je pripeljalo do GEA College, kjer so nam na mnogih področjih lahko svetovali že izkušeni podjetniki in nam skrajšali čas do uspešno izvedenih postopkov ter pomagali pri vzpostavitvi pravih kontaktov.

Kako vidite vlogo inkubatorja pri razvoju vaše ideje?

Zagotovo vidimo največ priložnosti v pogovorih z izkušenimi podjetniki, skozi katere lahko kritično predelujemo nove ideje in dobivamo še dodatno validacijo ali usmeritev. Prav tako pa nam zelo prav pridejo tudi povezave do ekspertnega znanja s področij, v katerih sami nismo dovolj močni.

 

 

Luki želimo izpolnitev podjetniških ciljev, vam pa uživanje ob sestavljanju magičnih lesenih sestavljank, ki jih lahko naročite prek https://lubiwood.com/sl/.

Ne pozabite, prazniki in čas obdarovanj je blizu. Morda so letos ravno sestavljanke prava Božičkova izbira. 😊

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial