Mentorski program SBC in GEA College proslavila uspešno sodelovanje

16. 06. 2021

V letošnjem študijskem letu smo v pilotni izvedbi Mentorskega programa SBC in GEA College povezali pet mentorskih parov in s tem petim skrbno izbranim študentom GEA College omogočili nepozabno in neprecenljivo mentorsko izkušnjo. Združili smo izkušene podjetnike in naše podjetne študente, da s pomočjo mentorstva še hitreje pridejo do svojega cilja.

Sodelovanje smo proslavili s sklepnim druženjem na slikovitem Dvoru Jezeršek, kjer nas je sprejel Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo d.o.o., ki je letos mentoriral študentko 2. letnika Podjetništvo Gabi Droždan.

Med izbranci, ki so izkoristili možnost koristnega sodelovanja, so bili še direktorica podjetja Volenik d.o.o. Andrea Volenik in študentka 2. letnika Podjetništvo v perspektivnih panogah Nika Močnik, Aljoša Domijan, direktor podjetja Gambit Trade d.o.o., in študent 3. letnika Podjetništvo Tine Mlakar, direktor podjetja Intera d.o.o. Peter Ladič in študent 2. letnika Digitalni marketing David Šinko ter direktor podjetja K8, Upravljalska družba d.o.o. Sebastjan Česnik in študent 3. letnika Podjetništvo Arne Dolenc.

Vsi udeleženci se strinjajo, da je Mentorski program SBC in GEA College odličen projekt, ki bi ga bilo treba še razširiti.

“Sam sem navdušen nad tem, ker sem prepričan, da bi moral vsak študent imeti mentorja. To v nobenem primeru ni kritika šolskega sistema, le vsi si želimo malo več prakse,” je prepričan direktor podjetja K8 Sebastjan Česnik.

“Verjamem, da bi morali veliko več delati na tem in še marsikaj spremeniti tudi na nacionalni ravni, zato sem tudi del delovnih skupin na ministrstvu. Maksimalno se trudim, da jim dam tudi drugačne poglede,” je v svojem nagovoru dejala dekanja Fakultete za podjetništvo GEA College mag. Katja Kraškovic in še dodala: “Mentorstvo je nekaj, kar bi moralo biti čisto normalno za vsakega študenta, ki stopi v izobraževalni sistem, ne glede na področje.”

“To je bila življenjska izkušnja, ki je nikoli ne bom pozabil. Veliko sem se naučil, dobil sem veliko novih znanj, izkušenj, pogledov na podjetništvo in svet na splošno. Definitivno sem začel bolj podjetniško razmišljati kot sem pred tem programom. Vsem bodočim študentom in študentkam bi priporočil, da se prijavijo v mentorski program.” Tako je svoje misli strnil mentoriranec Arne in se še zahvalil GEA College, ki mu je omogočil to izkušnjo.

Tovrstni podjemi kot je Mentorski program SBC in GEA College koristijo tako mentorirancem kot mentorjem, zato že skupaj razvijamo ideje, kako še nadgraditi projekt v naslednji sezoni.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial