Moč startup (skupnosti in) ekosistema

Moč startup (skupnosti in) ekosistema

27.1.2022, od 9.00 do 12.30 ure

 

 

Kaj je startup ekosistem, zakaj je tako pomemben in kdo vse je vključen vanj? Na vse to bomo odgovarjali prek digitalne vsebine, imenovane podkast. Prednost tega izobraževalnega in priljubljenega medija je, da si je prenešeno vsebino mogoče ogledati tudi v kasnejšem času. S tem podaljšamo časovno obdobje dostopnosti vsebin in povežemo vse deležnike startup ekosistema, ki so – zato, da uspejo – odvisni od medsebojnega sodelovanja in pomoči drugih udeležencev.

Takšen je tudi program Startup Plus, ki ga izvaja Slovenski podjetniški sklad, kjer se na enem mestu združuje vso ključno podporo, ki jo potrebujejo inovativna startup in scaleup podjetja za hitro globalno rast.

Startup ekosistem ima več deležnikov, zato je pomembno in koristno druženje na predavanjih, konferencah in drugih dogodkih, ki jih s pomočjo podpornega okolja izvajajo različne entitete v Sloveniji. Startup v tem ekosistemu spozna različne ljudi, ki so mu pripravljeni pomagati. Govorimo o že omenjenih izobraževalnih dogodkih, pa tudi o različnih mentorjih in ekspertih, ki s svojim znanjem in poznanstvi pomagajo startupom, kot tudi o različnih vlagateljih, ki v startupih vidijo potencial in jim s pomočjo različnih investicij želijo pomagati na njihovi poti.

Podkasti so v svetu in pri nas zanimiv (izobraževalni) medij, ki ga lahko poslušaš kadarkoli in kjerkoli. Naša želja je v teh koronskih časih v začetku novega leta vzpostaviti virtualni networking, povezati zanimive startupe, mentorje, eksperte in investitorje skozi medij podkasta.

 

Ogled vseh treh podkastov: TUKAJ

 

Program

Uvod

 Ura: 9.00 – 9.15

Uvodni pozdrav s strani Inkubatorja GEA College in nagovor udeležencev ter zahvala naročniku Slovenskemu podjetniškemu skladu (v nadaljevanju SPS) za pomoč pri dogodku.

 

Podkast Renesansa

 Ura: 9.15 – 10.15

Voditeljica Maja Voje (podkast Renesansa) in startup gostja Nika Kristina Butina (Epidemic) bosta govorila o začetku njihove poslovne poti, kako so prišli do prvih kupcev, katere marketinške kanale so uporabili, kako je potekala prodaja, scale up podjetja in internacionalizacija.

Voditeljica: Maja Voje
je strokovnjakinja za “growth hacking” marketing in digitalne transformacije, ki s pristopom “real world, real results” motivira ekipe in organizacije. Maja najbolj uživa v delu z motiviranimi ljudmi, ekipami in organizacijami, saj je mnenja, da bodo ljudje, vzpodbujeni skozi izobrazbo, spremenili svet.

Gostja: Nika Kristina Butina je soustanoviteljica startupa Epidemic, ki povezuje podjetja in manjše oziroma t. i. nano vplivneže, s čimer poskuša zagotoviti avtentično in unikatno promocijo izdelkov in znamke.

 

 Odmor: 5 min

 

Gverila Podcast

 Ura: 10.20 – 11.20

Voditelja podkasta bosta v svojem stilu izpeljala intervju z mentorjem dr. Rokom Stritarjem, ki bo povedal kako mentorira, kaj od startupa pričakuje, ko ga mentorira, zakaj to počne, kaj je njegova dodana vrednost in kakšen je njegov doprinos k startup ekosistemu.

Gverila Podcast je usmerjen v pripravo vsebine, ki bo prispevala k uspešnejši, prijaznejši, naprednejši in futuristični Sloveniji.

Voditelja: Stanko Devič in Miha Skrokov

Stane je svojo strast do razvoja in razumevanje problematik družbe razvijal skozi spremljanja politik in učenjem o upravljanju z investicijami. Profesionalno se ukvarja z razvojem produktov s širšim zanimanjem za eksponentne tehnologije in aplikacijo teh znotraj podjetniških okvirjev.

Miha, skorajšnji magister znanosti, se specializira na področju okoljskih študij od gozdnih ekosistemov do trajnostnega razvoja s poudarkom na podnebnih spremembah. Profesionalno deluje na področju podnebnih politik in trajnostnih pristopov razvoja v gospodarstvu.

Gost: dr. Rok Stritar  je ustanovitelj podjetja Kibuba, podjetnik, svetovalec in mentor številnim podjetjem v različnih fazah razvoja.

 

 Odmor: 5 min

 

Poslovne krivulje

 Ura: 11.25 – 12.30

Poslovne krivulje, serija oddaj Up (podkast RTV Slovenija), kjer ponavadi predstavljajo tiste, ki si upajo in ki so iz startupov razvili uspešno podjetje. Tokrat bomo gostili podpornike startup okolja, ki startupom nudijo različne finančne spodbude. To so: Slovenski podjetniški sklad (predstavnik), Poslovni angeli Slovenije (mag. Nina Dremelj) in Fil Rouge Capital (dr. Aleš Pustovrh). Pogovor z njimi bosta vodila novinarka Anja Hlača Ferjančič in startupovec Mic Malanšek.

Gostje:

  • Slovenski podjetniški sklad, izvaja program Startup Plus, kjer na enem mestu združuje vso ključno podporo, ki jo potrebujejo inovativna startup in scaleup podjetja za hitro globalno rast. Ta zajema: finančne spodbude, mentorstvo in usposabljanje.
  • mag. Nina Dremelj predsednica Poslovnih angelov Slovenije, ki že več kot 15 let deluje v poslovnem in na investicijskem področju.
  • dr. Aleš Pustovrh  je partner sklada tveganega kapitala Fil Rouge Capital

 

 

Dogodek sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa “Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023”, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 -2020.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial