MojePrvoDelo: Bodite iskalec ne čakalec

12. 04. 2018


MojePrvoDelo: Bodite iskalec ne čakalec


Torek, 11.4.2018

 

Na karierni delavnici MojePrvoDelo, ki smo jo 12. aprila, 2018 izvedli  za študente GEA College in študente (in dijake) Šolskega centra Aškerčeva, s(m)o udeleženci slišali tisto, kar po vsej verjetnosti že sami vemo, pa nekako upamo, da ni res: ni čudežnih nasvetov ali skritih trikov, ki bi prinesla uspeh pri iskanju zaposlitve, pač pa osebna integriteta in aktivno iskanje.

Kadrovica leta 2017 mag. Jelica Lazarevič Lajevic je imela en iskren in bistven nasvet: »Bodite avtentični in iskreni«. To se bo poznalo na razgovoru samem, razvidno bo pa tudi iz predloženega življenjepisa.

Seveda nekaj osnovnih pravil vseeno ostaja – urejenost, bonton obnašanja, slovnična pravilnost življenjepisov in motivacijskih pisem itn. – vendar veliko bolj pomembno za kadrovika je, da iskalec zaposlitve pokaže kdo je, in ne nujno, kaj zna.

Danes se predvsem išče kadre s podjetniško miselnostjo, se pravi,  da so pripravljeni na učenje, so fleksibilni in proaktivni. To je potrdil tudi Gorazd Prah, ki je izvedel izredno aktivno in navdihujočo delavnico MojePrvoDelo, ki je študentom pokazal, kako biti iskalec (proaktiven in pozitivno naravnan) in ne čakalec (pasiven in negativno naravnan).

 

Fotogalerija:

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial