NAJBOLJŠE SE JE UČITI OD NAJBOLJŠIH: Praktične vaje študentov na Dvoru Jezeršek

06. 02. 2019

Študentje 1. in 2. letnika predmeta Osnove kuharstva in Osnove strežbe na programu Gostinstvo in turizem na GEA College – Center višjih šol so imeli odlično priložnost aktivno pristopiti k praktičnim vajam na Dvoru Jezeršek. Na GEA College smo zavezani posredovanju praktičnega znanja, zato je praksa za naše študente ne samo obvezni del vseh študijskih programov, ampak tudi priložnost za razvoj notranjih potencialov, izkazovanje inovativnosti in kreativnosti. Ker smo tesno povezani z lokalnimi in regionalnimi partnerji iz gospodarstva lahko študentom omogočamo stik z gospodarstvom in panogami, ki jih študirajo. Prenos znanja, ki nastane ob stiku pedagoškega z gospodarskim okoljem, je dodana vrednost tako za naše študente, kot za okolje same.

Vaje na lokaciji so potekale dva dni in so vključevale poznavanje strežnega inventarja, pripravo 4 hodnega menija ter banketne večerje, pripravo pogrinjka in strežbo 8 gostov ter druga zanimiva znanja s področja kuhinje in strežbe (priprava in mešanje cocktailov, znanje barist itn.)

Študentka Eva Veber je svojo izkušnjo opisala s sledečimi besedami: »Vaje so se mi zdele zelo koristne, rada bi pohvalila mag. Repnika za izvrstno praktično znanje, ki ga nam je podal v dveh vikendih, prav tako kolegu kuharju, s katerim sem se ogromno naučila v kuhinji. Vaje so se navezovale na teorijo predmetov in obratno.«

Mag. Sebastjan Repnik, vodja vaj za strežbo, je ocenil praktično delo študentov kot zelo pozitivno in pohvalil odlično delo vseh udeležencev. Prav tako je zatrdil, da so bili vsi študenti zelo navdušeni nad možnostjo pouka izven razreda in zadovoljni s praktičnim znanjem, ki so ga pridobili.

Hvala tudi našim partnerjem Dvor Jezeršek za strokovno izpeljavo vaj ter znanje, ki so ga delili z našimi študenti.

Študentje so pripravili:

Meni 1
Sardoni na šavor
***
Čebulna juha
***
Karađorđev zrezek, gemista
***
Panakota s sadno omako

Meni 2
Kozice z limeto
***
Špageti Carbonara
***
Piščanec Chettinad, spomladanski zavitki
***
Jabolčni zavitek

Banketni meni
Avokadov tatar na vitlofu
****
Nežno dimljene račje prsi  s terino brusnic in hrenom
****
Grahova kremna juha z martinijem
****
Polnjen brancin s koromačem v maslenem testu v žafranovi omaki
****
Limonin sorbet
****
Pretaknjen hrbet divjega pujsa v omaki zelene in hruške
Sirov štrukelj
Krema iz brstičnega ohrovta
Motovilec z jajci
****
Omleta presenečenja

Soavtorji članka chef Tomažem Ravnjak, mag. Sebastjan Repnik in študentka Eva Veber.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial