Nasveti učiteljice Nine

01. 06. 2023

V tokratnih zgodbah iz Inkubatorja se predstavlja učiteljica Nina.

 

 

Nina Oblak je magistrica profesorica razrednega pouka, ki obožuje delo z otroki. Je predavateljica učiteljicam, vzgojiteljicam ter drugim strokovnim delavkam; ter učiteljica na 5ka na Voyo, kjer na resno-zabaven način poučuje otroke, odraslim pa ponuja nabor idej za poučevanje. Staršem želi predati veselje in radost ter jim ponuditi možnosti, ki jih lahko izkoristijo za rast svojih mulčkov.
Odprla je tudi center dogajanja Vanila, kjer nudi izobraževanja in najrazličnejše delavnice za otroke ter odrasle.

 

 

Nina, lahko na kratko predstaviš svojo idejo ‘Nasveti učiteljice Nine’?

Moja ideja ‘Nasveti učiteljice Nine’ se je začela na družbenih omrežjih, kjer sem staršem in pedagogom nudila nasvete za delo z otroki. Ob tkanju močnih odnosov z učiteljicami, vzgojiteljicami, ostalimi pedagogi in starši se je zgodba odvijala naprej. Poklicali so me, da bi sodelovala na projektu za Voyo in pričela se je prečudovita zgodba snemanja resno-zabavne spletne učilnice 5ka.
Odprla sem svoje podjetje, pričela z osebnimi svetovanji ter predavanji Jaz, otrok, svet po Sloveniji. Velik doprinos predanega znanja so opazile tudi šole in vrtci, kjer predavam o odnosih z učenci, boljši komunikaciji in delu v skupinah. Napisala sem dva delovna zvezka za opismenjevanje v prvem vzgojno-izobraževalnem obdobju in igro učenja ter utrjevanja črk.
Ker pa si želim, da bi otroci, starši in pedagogi imeli tudi možnost druženja, nadaljnega izobraževanja z istomislečimi in premagovanja stresa, sem skupaj z Lauro, ki je prav tako učiteljica, odprla center dogajanja VANILA.

 

Kje si dobila idejo?

Ideja ‘Nasveti učiteljice Nine’ je nastajala sproti. Veliko sem se pogovarjala s pedagogi in starši, jim svetovala in reševala njihove težave. Tako sta nastala delovna zvezka, igra in predavanja. »Prav to je tisto, kar v sedanjem času potrebujemo!«, mi velikokrat napišejo uporabiki didaktičnega materiala in udeleženci predavanj. Prav s podobnim namenom pa je nastal tudi center dogajanja VANILA.

 

Kakšen je vaš poslovni model in nastop na trgu?

Moj poslovni model temelji na raziskovanju idelanih strank in tkanju odnosa z njimi. Na podlagi tega snujem ponudbo, ki jo nudim strankam in hkrati načrtujem vire prihodkov. Zelo pomembno je tudi sodelovanje z drugimi inštitucijami, povezovanje s podjetji in iskanje ključnih partnerjev. Prav tako pa se osredotočam tudi na marketing, saj s tem omogočim, da me vsak dan spozna več ljudi, ki iščejo rešitve za svoje probleme.

 

S kakšno konkurenco se srečujete?

O konkurenci sama ne razmišljam preveč, saj sem mnenja, da je prav za vsakega na tem planetu prostor, da počne tisto, ker ga veseli in osrečuje. S konkurenco rada sodelujem in s tem omogočim sebi ter njim napredek in še boljše rezultate.

 

Kaj je vaš cilj za 2023?

Moj cilj za leto 2023 je izvesti še več izobraževanj, prodati še več izdelkov, želim pa si tudi, da VANILA center dogajanja zaživi v svoji popolnosti. Poleg večjega prihodka si želim, da bi še več pedagogov, staršev in otrok opolnomočila in jim pomagala pri reševanju njihovih težav.

 

Kdo so vaši kupci in od kod?

Moji kupci so vzgojno-izobraževalni zavodi, starši in pedagogi, ki potrebujejo motivacijo, podporo in novo znanje. In teh je veliko po vsej Sloveniji.

 

Kaj vas je pripeljalo do ideje za vključitev v Inkubator GEA College?

O svojih idejah rada diskutiram in iščem nasvete za njihovo realizacijo. Na GEA College so mi pomagali, da je marsikatera ideja zaživela, da sem postala samozavestnejša pri prodaji in da razmišljam bolj ‘podjetno’, ne le ‘učiteljsko’.

 

Kako vidite vlogo inkubatorja pri razvoju vaše ideje?

Podpora in usmerjanje je nekaj, kar mi je Inkubator GEA College zagotovo dal. Hvala!

 

 

Nini želimo izpolnitev podjetniških ciljev, vas pa vabimo k njenim izobraževalnim vsebinam in v center dogajanja Vanila.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial