NEKDANJA INKUBIRANKA GEA COLLEGE PREJELA 1. NAGRADO!

30. 11. 2023

Špela Kocjančič, ki je svojo poslovno pot začela na Inkubatorju GEA College, kjer je razvijala idejo kostne juhe BoneR, je osvojila 1. nagrado v programu EWA za opolnomočenje žensk v agroživilstvu in s tem finančno nagrado v vrednosti 10.000. Čestitke! 

 

Prvovrstna ideja

Mlada podjetnica Špela Kocjančič je med 10 udeleženkami programa EWA zmagala s prvovrstnim produktom pod blagovno znamko BoneR – prvo slovensko kostno juho, ki je naravni vir beljakovin za izgradnjo kolagena.
Po besedah organizatorja podjetnica s svojim načinom lastne proizvodnje visokokakovostne kostne juhe rešuje vprašanje zavržene hrane in neučinkovite uporabe virov v mesni industriji z uporabo govejih kosti ekološke vzreje, ki bi jih sicer zavrgli. Namesto tega jih Kocjančičeva, velika zagovornica in ambasadorka zdravega načina življenja, s pridom izkoristi in iz njih naredi produkt, ki je zdravju ne le prijazen, pač pa v veliko pomoč in podporo.

 

1. nagrada

Letos je v programu EWA (Empowering Women in Agrifood), za razvoj podjetniških idej v agroživilskem sektorju, prvič sodelovalo tudi 10 Slovenk, med katerimi je bila tudi Špela Kocjančič.
Cilj programa EWA je odpravljanje neenakosti med spoloma v agroživilskem sektorju, poteka pa pod okriljem programa EIT food, ki ga podpira Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), organ Evropske unije.
Na zaključnem dogodku, ki se je odvil 16. novembra v prenovljenem Centru Rog, je ravno Špela ponosno domov odnesla 1. nagrado v vrednosti 10.000 € nepovratnih sredstev, ki jih bo, kot pravi, uporabila za izboljšanje proizvodnih procesov in organizacije posla.

 

Začetki poslovne poti

Svojo poslovno pot je mlada, uspešna podjetnica začela v Inkubatorju GEA College, kjer je pod mentorstvom mag. Aleše Mihelič, sicer tudi vodje Inkubatorja GEA College, razvijala svojo poslovno idejo.

O svoji izkušnji pravi: »Ob razvoju svoje ideje sem se včlanila v GEA College Inkubator, v sklopu katerega sem dobila ogromno znanj in odgovorov na vsa začetniška vprašanja ter enoletno mentoriranje.«

Po prvih korakih po poslovni poti in vključitvi v EWA program jo je pod svoje okrilje vzela mentorica
Mateja Vadnjal, danes pa Špela mentoriranje priporoča vsem nadobudnim podjetnikom, saj meni, da mentor/ica omogoči znanja in odgovore; brainstormanje; občutek varnosti; nekoga, ki te resnično posluša in ti krije hrbet; ki ti pomaga ločiti zasebno življenje od poslovnega; ki ti nudi ramo v oporo ter motivacijo; ti pomaga pri mreženju in konec koncev postane pomembna oseba v tvojem življenju ter tvoj prijatelj.

 

Iskrene čestitke Špeli Kocjančič ob tej prelomnici, prepričani smo, da je to šele eden prvih v dolgem nizu uspehov, ki jo še čakajo. 

 


Inkubator GEA College je namenjen dijakom, študentom, mladim podjetnikom, startupovcem in vsem ostalim podjetniškim dušam.
Če imate odlično poslovno idejo ali produkt, nimate pa znanja ali sredstev za zagon, se pridružite podpornemu okolju Inkubatorja ter pošljite svojo idejo na inkubator@gea-college.si, da vas povabimo na osebni razgovor.
Če ugotovimo, da ima vaša ideja oz. podjetje potencial, boste deležni brezplačnega mentorstva in svetovanja 1 na 1, lahko se boste udeleževali naših brezplačnih dogodkov in ostalih aktivnosti, ki jih izvajamo. Dobrodošli!


 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial