NORTHWOOD UNIVERSITY IZ ZDA ODPRL VRATA ŠTUDENTOM GEA COLLEGE

28. 08. 2023

Sanje o globalnem izobraževanju so na dosegu roke.
GEA College je namreč podal roko še eni izobraževalni inštituciji v tujini. Po sporazumu s St. Francis College iz New Yorka (ZDA) je prejšnji teden slavnostno podpisan sporazum s prestižno ameriško fakulteto Northwood University iz Michigana (ZDA), kamor se bodo zdaj lahko odpravili na izobraževanje študentje GEA College – Fakultete za podjetništvo, program PODJETNIŠTVO (redni) in tako z izkušnjami iz tujine še podkrepili svoje znanje.

 

Med 21. in 25. avgustom 2023 sta se na obisk čez lužo odpravili dekanja GEA College – Fakultete za podjetništvo, mag. Katja Kraškovic in prodekanja za mednarodno sodelovanje doc. dr. Valentina Jošt Lešer, ki sta v okviru Erasmus+ mobilnosti obiskali Northwood University v Michiganu, ZDA.

 

Na partnerski univerzi Northwood University sta 24.8.2023 v okviru slavnostnega podpisa zapečatili dogovor o vzajemnem sodelovanju in tako formalizirali sporazum o programu, po katerem lahko študenti GEA College – Fakultete za podjetništvo pridobijo dvojno diplomo – evropsko in ameriško.

 

Študentje GEA College – Fakultete za podjetništvo, program PODJETNIŠTVO (redni) bodo od zdaj naprej namreč lahko izkušnje nabirali tudi v ZDA po študijskem modelu 3+1+1.

To pomeni 3 leta študija v Sloveniji, eno leto študija v ZDA (online ali fizično v ZDA) in s tem pridobitev dvojne diplome. Sklenjen sporazum med fakultetama namreč študentom omogoča, da se jim vsi trije letniki, opravljeni v Sloveniji, v ZDA enakovredno priznajo in tako čez lužo dokončajo le še četrtega, da poleg evropske prejmejo tudi ameriško diplomo.
Dodatno, 5. leto leto študija (v Sloveniji) prinese študentom še magistrski naziv.

 

Študij v tujini študentom omogoča številne prednosti in razširja njihova obzorja, saj se učijo od mednarodno priznanih strokovnjakov, na tematiko študija pogledajo z druge perspektive, sodelujejo z ljudmi iz različnih kultur in spletajo mednarodno mrežo osebnih ter strokovnih poznanstev, kar je za poslovni uspeh v življenju ključnega pomena.

 

Na slavnostni ceremoniji ob podpisu pogodbe so bili prisotni podpisniki:

mag. Katja Kraškovic, dekanja GEA College – Fakultete za podjetništvo;
doc. dr. Valentina Jošt Lešer, prodekanja za mednarodno sodelovanje GEA College – Fakultete za podjetništvo;
Brian McLeod, podpredsednik oddelka financ in administracije na Northwood University ter
– dr. Kent MacDonald, predsednik Northwood University.
– Med podpisniki pogodbe je tudi dr. Kristin Stehouwer, podpredsednica administracije in rektorica Northwood University, ki je bila na dan podpisa žal odsotna.

 

O Northwood University 

Univerzo Northwood University sta leta 1959 v Midlandu, Michigan ZDA, ustanovila dva vizionarja. Vzporedno z velikanskimi spremembami, ki jih je prineslo tisto obdobje, sta lansirala novo obliko univerze, kjer je vodilo učenje menedžmenta in kjer v učilnicah živijo nauki svobodnega podjetništva v ameriški družbi.

Vrhunski strokovnjaki, inovativna znanja in veliko praktičnega dela z največjimi podjetji je zagotovo prispevalo k temu, da je bil Northwood University izglasovan za:

– Najboljši online college v Michiganu in eden najboljših online collegev v ZDA in

– najboljši dodiplomski online program za veterane.

Poleg izjemnih akademskih možnosti se lahko pohvali tudi z odličnim kampusom in zadovoljnimi, marljivimi ter predvsem uspešnimi diplomanti. Jessica Sierocki, diplomantka Northwood University, ki je od diplome naprej delala v podjetjih, kot sta Marriot in Servpro of Saginaw, svoj college opiše z besedami: »Čas, ki sem ga preživela Northwood University, me je pripravil na doživljenjski uspeh in zadovoljstvo na kariernem področju. In če bi lahko še enkrat izbirala, bi vsakič izbrala Northwood.«

 

Tako GEA College kot Northwood University se veselita koraka naprej v svet globalnega študija.

Ponosni smo, da skupaj gradimo globalne mostove znanja in priložnosti ter oblikujemo bodoče globalne strokovnjake. 

Naj bo ta veliki korak le začetek še večje zgodbe! 

Več informacij o študiju dobite pri vodji Mednarodne pisane in Kariernega centra, Maji Urh na maja.urh@gea-college.si.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial