Novi izdelki, nepozabne izkušnje in večna prijateljstva: Zaključek GEA Top Talents 2024

13. 06. 2024

Ta teden smo obeležili zaključek še ene edicije modula za nadarjene študente – GEA Top Talents. V torek, 11.6. smo se zbrali na podelitvi priznanj, naslednji dan smo v prostorih SBC – Slovenian bussines club obeležili zaključno srečanje mentorskih parov.

 

»Najbolj v spominu mi bodo ostali moji GEA top talenti – oni bodo zavedno tukaj,« Gal, udeleženec modula.

 

Modul GEA Top Talents predstavlja edinstveno priložnost za vse ambiciozne in podjetno usmerjene študente, ki z raznolikimi aktivnosti spodbuja rast, razvoj in nudi številne priložnosti za mreženje, udeležbo na poslovnih konferencah, srečanja z uglednimi podjetniki in poslovneži ter obiske uspešnih podjetij.

Letošnji program je ponudil bogat izbor vsebin, ki so udeležence navdušile in presegle vsa pričakovanja. »Ogromno smo se naučili, ampak tudi zabavali« je komentiral Jon.

Ko smo udeležence povprašali, kaj jih je v modulu najbolj navdušilo, so izpostavili različne aktivnosti, kar potrjuje, da je modul zasnovan tako, da vsakomur ponudi prav tista znanja in izkušnje, ki si jih želi pridobiti.

»Na prvo pogled vidiš le podjetje in njihov uspeh. Modul omogoča, da vidiš vse – neprespane noči, stres in vse izzive, ki stojijo za doseženim uspehom,« komentirala Sara.

Čeprav so bili odgovori na vprašanje, kaj jih je najbolj navdušilo, raznoliki, je bil en skupni element: vsi so se strinjali, da si bodo najbolj zapomnili druge udeležence programa GEA Top Talents.

Navdihujoče je poslušati zgodbe o novonastalih prijateljstvih in čutiti to povezanost, ki so jo udeleženci ustvarili med seboj.

»Vesela sem, da jim danes lahko rečem prijatelji, ne le študenti ali sošolci, s katerimi ‘obiskujem’ modul,« je povezanost opisala Amaris.

 

 

V sodelovanju s SBC – Slovenian business club je tudi letos potekal mentorski program, ki je namenjen povezavi študentov z uspešnimi in prepoznavnimi slovenskimi podjetniki, ki so člani Kluba slovenskih podjetnikov SBC.

 

Mentorski pari so bili:

Primož Gams, direktor Dogs4motion, in Sara Breznikar, študentka 1. letnika digitalnega marketinga,
Jana Fleišer, ustanoviteljica vrtca Dobra teta, in Amaris Djordjević, študentka 3. letnika podjetništva,
Janja Božič Marolt, direktorica Mediane, in Taja Kaja Cekuta, študentka 1. letnika digitalnega marketinga,
izr. prof. dr. Mitja Jeraj in Jure Vrečar, študent 3. letnika podjetništva perspektivnih panog,
Rok Starič, ustanovitelj Rok’s nut butter, in Lucija Prosen, študentka 1. letnika gostinstva in turizma,
Jana Fleišer, ustanoviteljica vrtca Dobra teta, in Jon Kanjir, študent 2. letnika podjetništva perspektivnih panog.

 

Mentorji so izpostavili, da je tudi za njih sodelovanje z mladimi izjemna izkušnja. Mentoriranci pa so izpostavili, da so po zaslugi programa mentoriranja bogatejši za nove izkušnje in da imajo boljšo predstavo o tem, kako začeti podjetniško pot.

Lucija Prosen je tekom svojega mentoriranja v sodelovanju z Rokom Staričem prišla do konkretnega produkta.

“Svoj izdelek sem oblikovala na podlagi problema v podjetju za gojenje gob, saj s partnerjem vseh nisva uspela prodati restavracijam. Stopila sva v sodelovanje z Rokom Staričem, ki izdeluje namaze, kar sva hotela tudi midva, a sva ugotovila, da je težko priti do pravih kupcev, zato sva se odločila za čokolado z orehi, medom in prahom resastega bradovca, ki povečuje možgansko aktivnost,” je pojasnila.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial