Novi MBA program za voditelje prihodnosti

24. 09. 2019

S ponosom sporočamo, da smo GEA College – Fakulteta za podjetništvo sklenili partnerstvo z University of New York in Prague (UNYP), ugledno in največjo poslovno šolo, ki poučuje v angleškem jeziku na Češkem. Podpisali smo namreč pogodbo o sodelovanju in izvajanju MBA programa! Prepričani smo, da partnerstvo v slovenskem izobraževalnem prostoru pomeni korak naprej, saj bosta moči združili dve poslovni šoli z namenom izobraževanja in opolnomočenja bodočih voditeljev.

Študij bo v večini potekal v Ljubljani, nekaj predavanj pa se bo preselilo tudi v Prago. Predvsem v praktično znanje usmerjen študijski program bodo vodili tuji predavatelji z bogatimi akademskimi in podjetniškimi izkušnjami, ki bodo skrbeli za pretok podjetniških in voditeljskih izkušenj ter znanja. Študij MBA programa na GEA College je primeren predvsem za srednje managerje, neodvisne svetovalce in skrbnike ključnih strank s tremi do petimi leti delovnih izkušenj, ki sebe vidijo kot talente oziroma jih kot take prepoznajo v njihovih organizacijah. Prijave v program bodo odprte od letošnjega oktobra dalje, prva generacija MBA udeležencev pa se bo novi izkušnji naproti podala oktobra prihodnje leto. Osemnajst mesečni študij bo potekal med vikendi, zaključil pa se bo z zaključnim projektom pod vodstvom mentorja.

 

Katja Kraškovic, direktorica GEA College, je na vprašanje, kje vidi prednosti povezovanja, odgovorila: »Sodelovanje med nami in UNYP pomeni, da verjamemo v moč povezovanja. V slogi je moč in naše partnerstvo bo to zagotovo potrdilo. Sodelovanju daje veliko težo tudi dejstvo, da bodo v Ljubljano prihajali tuji predavatelji z izkušnjami iz sveta. Veselim se teh interakcij, veselim se sveže perspektive in predvsem se veselim, da bomo to lahko delili z udeleženci programa.«

 

 

Kaj je MBA?

MBA, mednarodni podiplomski študij managementa, je preverjen izobraževalni format, katerega začetki segajo dobrih sto let v zgodovino. V podjetniškem svetu ima diploma MBA veliko težo, temu pritrjujejo tudi statistike. GMAC (Graduate Management Admissions Council) poroča, da je 81 odstotkov, v raziskavo vključenih podjetij odgovorilo, da nove kadre iščejo prav med MBA diplomanti, ki so tako na vodstvenih položajih vedno bolj prisotni in prepoznani. Čeprav se na prvi pogled šolnine, ki se seveda od šole do šole razlikujejo, zdijo visoke, je zanimiv podatek, da zaradi v povprečju višjih plač MBA kadrov, le ti v štirih letih povrnejo investicijo v izobraževanje. Poslovne šole iz ZDA, zibelke MBA izobraževanja, so dolgo časa držale korak pred evropskimi in azijskimi, a študija, ki jo je razkril Financial Times razkriva, da temu več ni tako. Med najboljšimi dvajsetimi poslovnimi šolami z MBA programov na svetu, jih skoraj polovica zdaj prihaja iz Evrope oziroma Azije.

 

Opolnomočenje bodočih voditeljev (Empowering Future Leaders)

Na vprašanje, kdo je odličen voditelj, morda najbolje odgovori Simon Sinek, avtor mnogih uspešnic na to temo: »Najboljši voditelji ustvarijo varen krog zaupanja med zaposlenimi«. Slogan opolnomočenje bodočih voditeljev (Empowering Future Leaders) razkriva, da se bodo tu kalili predvsem bodoči voditelji, tako v poslovnem svetu, kot v drugih družbenih sferah. Kakšen bi moral biti dober voditelj, katere kompetence potrebuje, kako od dobrega k odličnemu in mnoga druga vprašanja, ki jih bodo s programom pokrivali.

Sodelovanje med University of New York in Prague (UNYP) in GEA College prinaša svežino podjetniškem izobraževalnem področju, saj bodo bodoči diplomanti z mešanjem kultur in izkušenj zagotovo pridobili največ. Študij, ki bo sicer potekal v Ljubljani, se bo za kratek čas preselil tudi v Prago, program pa bodo vodili zgolj tuji predavatelji z dragocenimi izkušnjami iz gospodarskega sveta. Ravno povezovanje in mreženje med študenti in mentorji naj bi, po besedah alumnijev, bil največji doprinos v karierah diplomantov.

Študij MBA na GEA College bo udeležencem predvsem izboljšal njihove voditeljske veščine, odprl vrata v karierni svet ter s praktičnimi primeri obogatil poslovno in strateško znanje.

 

Na vprašanje o voditeljstvu je Sotiris Karagiannis, programski direktor programa MBA na UNYP, odgovoril: »Na spletu lahko najdete 700 različnih definicij voditeljstva in vse najbrž nosijo del resnice. Menim, da gre bolj za perspektivo. Izhajajoč iz lastnih izkušenj ugotavljam, da želijo današnji voditelji ljudi predvsem navdihniti. To dosežejo preko deljenja svoje moči; če tega ne storijo, najbrž niso dovolj samozavestni glede svoje vloge in moči, ki jo imajo na svoji poziciji. Toda, to potem ni voditeljstvo, to je bolj vodenje. Mislim, da voditelj postaneš, ker se tako odločiš. Odločiš se, da boš ljudem okoli sebe pokazal, da si ravno tako občutljiv, ranljiv in poln napak, kot so oni. Na ta način namreč lahko pridobiš zaupanje. In zaupanje je temelj dobrega voditeljstva.«

 

Foto galerija:

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial