OD »GEA« ŠTUDENTA DO GAZELE

11. 11. 2015

Pot od študenta GEA College do prepoznanega podjetnika v hitro rastočem podjetju, ki se lahko pohvali vsaj z laskavim naslovom »slovenska regijska gazela«, zaznamujejo znanje, pogum, vztrajnost, odgovornost ob prevzemanju tveganj, izbor dobrega tima sodelavcev, podpora družine in včasih tudi kanček sreče.

To bi lahko bil kratek povzetek dogodka 10.11.2015, ki je v organizaciji Alumni kluba GEA College in GEA College – Fakultete za podjetništvo potekal v paviljonu Jurček na Gospodarskem razstavišču. Osrednje osebnosti dogodka so bili nedvomno gostje okrogle mize, gospa Tanja Skaza iz podjetja Plastika Skaza, gospod Boštjan Kozole iz podjetja Eurosad in gospod Domen Ščukovt iz podjetja Sensilab, ki so k sodelovanju na dogodku privabili številne člane Alumni kluba in druge udeležence.

Vsem trem gostom je skupno to, da so uspešni diplomanti GEA College in podjetniki, ki vodijo družinsko podjetje. Vsi trije se lahko pohvalijo z osvojenim naslovom »regijska gazela« na vseslovenskem tekmovanju za zlato gazelo in večino prihodka podjetja ustvarijo z izvozom. Imajo jasno začrtano strategijo in cilje ter pogum in znanje, da jih uresničujejo.

Velik pomen svojemu uspehu so gostje brez izjeme pripisali dobro izbranemu timu sodelavcev, ki so podjetju lojalni ter pripravljeni na osebni razvoj in rast, saj se le tako lahko razvija in raste tudi podjetje.

Verjetno je marsikoga presenetila izjava gospe Skaza, da je v svoji karieri naredila za približno milijon in pol evrov napak, s čimer je hotela poudariti, da se nam napak ni potrebno bati, pač pa se moramo iz njih največ naučiti. Enakega mnenja je bil gospod Kozole, ki zna v vsaki slabi stvari najti svetlo točko, iz katere zgradi nekaj novega in boljšega.

V pogovoru smo goste spoznali kot zelo odgovorne managerje in vodje, ki znajo navdihniti in motivirati zaposlene tudi v težkih trenutkih. Cenijo znanje, inovativnost in podjetnost. Znajo ceniti vse, ki so dodali koščke k mozaiku njihovega uspeha.

Povezovalka okrogle mize, gospa Andreja Šalamun je poskrbela, da smo goste spoznali tudi z bolj osebne strani, ko so nam zaupali nekaj zabavnih dogodkov iz časa študija in povedali, kako urejajo odnose s partnerji, s katerimi so skupaj praktično ves čas.

Dogodek je zaključil predsednik Alumni kluba, gospod Miran Vršec, ki je gostom podelil simbolične GEA gazele in knjižne uspešnice, ki jih je prispevala založba Mladinska knjiga. Vse zbrane je povabil na prijetno druženje, ki so ga omogočili partnerji Kaval Group, Verus vinogradi, Identiks in Dnevnik.

Naj omenimo, da to ni bil zadnji letošnji dogodek Alumni kluba. Kdaj in kje se srečamo, pa naj ostane za enkrat še skrivnost.

 

Zahvaljujemo se našim partnerjem:

identikskartinisistemi1Poslovni koncept podjetja IDentiks kartični sistemi je izvedba celostnih rešitev za IDentifikacijo s poudarkom na PVC karticah.
Specializirani so za dobavo in potisk vseh vrst PVC kartic (kartice zvestobe, darilne in klubske kartice, študentske in dijaške izkaznice,…), kot tudi različnih tipov (navadne, z magnetno stezo, črtno kodo, kontaktnim ali brezkontaktnim čipom).
V svojem sklopu identifikacijskih rešitev nudijo tudi ID ter reklamne dodatke (ovratni trakovi, ovitki, krokodilčki, priponke, jo-jo obeski, hologramske nalepke,…).

 

KAVALKaval group poleg vrhunske gostinske ponudbe nudi s svojo prostorsko razsežnostjo, tehnično opremeljenostjo, znanjem in izkušnjami možnost organizacije in izvedbe poslovnih kosil in večerij, zabav, promocij, posebnih poslovnih in osebnih dogodke, nastope, predavanja in podobno.Vsak dogodek je nekaj posebnega… pripravljen na izviren – Kvavalov način.

 

VerusVerus vinogradi so ustanovili leta 2007 in že istega leta so v Ormožu odprli sodobno vinsko klet in hkrati imeli že prvo trgatev.
Trije prijatelji in vinogradniki s svojim strokovnim znanjem in natančnim delom v vinogradu in vinski kleti, v vinu skrbno ohranjamo naravni okus grozdja, lege, tal, letnika in okoliša. Danes skrbno pridelujejo vina Šipon, Sauvignon, Renski rizling, Sivi pinot in Rumeni muškat.

 

 

 

 

 

Gazela DnevnikDnevnik, družba medijskih vsebin, d. d., se lahko pohvali z več kot petdesetletno tradicijo in vedno boljšimi poslovnimi rezultati, ki so posledica hitrega prilaganja poslovanja spremembam na slovenskem in evropskem trgu.
Danes sodi v največjo skupino, ki se ukvarja z založništvom v Sloveniji oziroma ki je na področju založništva knjig, časopisov in revij v okviru DZS in njenih hčera prva na našem trgu. Časnik Dnevnik kot ena izmed blagovnih znamk družbe sodi med osrednje slovenske dnevnoinformativne medije.

 

 

Knjiga MKKAPITAL V 21. STOLETJU – Najbolj pričakovana knjiga leta!
Kako to, da je knjiga o ekonomiji postala svetovna uspešnica? S čim je Piketty razburil strokovno in laično javnost? Je progresivni davek na kapital prava rešitev za zmanjšanje premoženjske in dohodkovne neenakosti? Preberite mednarodno uspešnico in si ustvarite svoje mnenje!
»Pikettyju je uspelo spremeniti naš ekonomski diskurz; o premoženju in neenakosti ne bomo nikoli več razpravljali kot doslej.«
PAUL KRUGMAN (Nobelov nagrajenec za ekonomijo)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial