Pokie bistro – Jej z glavo, živi zdravo!

11. 01. 2022

Ali ste vedeli, da več ljudi umre zaradi preobilnosti kot zaradi lakote?
Pokie bistro se odpira 5. 2. 2022, gre za bistro v osrčju Ljubljane, ki bo z zdravimi obroki gradil most med zdravim življenjem in Ljubljančani. Ponujal bo zdrave, okusne, barvite obroke po okusu gostov. Stranka si bo lahko sama sestavila bowlo glede na proteine, baze, zelenjavo in omako.

V tokratnih zgodbah iz Inkubatorja se predstavlja Teja Rosulnik, ustanoviteljica in idejna vodja Pokie bistroja.

 

Teja, lahko na kratko predstaviš vaše podjetje Pokie bistro?

Gre za bistro z zdravo prehrano. Najbolj prepoznavna jed je Poke bowl. Ta jed je sestavljena iz riža, zelenjave ter proteina. Stranka lahko izbira med različno zelenjavo in proteini: piščancem, tofujem, tuno, lososom in gamberi. Ponudba bo vključevala tudi zdrave smoothieje, zelenjavne sklede, jutranje sendviče, detox napitke in življenja polno Kombucho. Bistro se nahaja na najbolj prehodni točki v Sloveniji, na Slovenski cesti.

 

Kje si dobila idejo za Pokie bistro?

Strast do zdrave prehrane se mi je razvila skozi srednjo šolo. Ko sem si v srednji šoli sama pripravljala hrano, saj mi tista s šolskega menija ni ugajala. K temu je pripomoglo tudi to, da sem vegetarijanka in sem se pogosto soočala s pusto ponudbo vegetarijanskih jedi. Svoj delež so prispevala tudi potovanja, kjer je bila skoraj v vsakem mestu na voljo raznolika ponudba zdravih bowl, primernih tudi za vegetarijance. Ker velikokrat obiščem center naše prestolnice, sem zaznala pomanjkanje ponudbe zdrave hrane, ki se jo lahko poje v lokalu ali vzame s seboj. Tu se je tudi razvila ljubezen do pripravljanja zdravih in hranljivih obrokov.

 

Kakšen je vaš poslovni model in nastop na trgu?

Princip bistroja bazira na pripravi obrokov preko Wolta, Glova, osebnem prevzemu in pa tudi dine- in. Fokusirati se želim predvsem na take away. Ker je v centru mesta veliko poslovnih prostorov, sem v zgornjem nadstropju lokala uredila mize, kjer se lahko gostje tudi usedejo in uživajo v prijetnem ambientu.

 

S kakšno konkurenco se srečujete?

V centru mesta mi največjo konkurenco predstavljajo Tink, Bife, Veganika in Barbarella. Konkurenca je po mojem mnenju dobra stvar. Sili nas, da damo vse od sebe. Trenutno je v Sloveniji še dosti prostora za nove ponudnike zdrave prehrane.

Kaj je vaš cilj za 2022?

Moj cilj je postati prva izbira kupcev v segmentu zdrave prehrane, primerne tudi za vegetarijance, v središču Ljubljane. Po uspešnem zagonu podjetja načrtujem čim hitrejše širjenje na nove lokacije. Dolgoročno delam v smeri franšize.

 

Kdo bodo vaši kupci in od kod? 

Moji kupci bodo predvsem zaposleni v sosednjih pisarnah, mimoidoči, ki se v center odpravijo po različnih opravkih, turisti in ljubitelji zdravih obrokov.

 

Kaj vas je pripeljalo do ideje za vključitev v Inkubator GEA College?

Imela sem idejo, potrebovala pa sem spodbudo za konsistentnost in nekoga z izkušnjami, ki bi mi pomagal z nasveti. Vključitev v Inkubator se mi je zato zdel logičen korak za začetek samostojne podjetniške poti.

 

Kako vidite vlogo inkubatorja pri razvoju vaše ideje?

Definitivno mi je bil Inkubator v pomoč. Vedno imam ob sebi mentorja, ki me usmerja pri mojih prvih korakih na podjetniški poti. Menim, da vsak podjetnik, še posebej na začetku samostojne poti, potrebuje mentorja oz. osebo, na katero se lahko obrne po nasvet in si s tem lajša začetek svojega potovanja v podjetniške vode.

 

 

Teji želimo izpolnitev podjetniških ciljev, vam pa uživanje ob sestavljanju svoje lastne bowle, ki jo lahko naročite prek Wolta, ali obiščete Pokie bistro na Slovenski cesti 47 v Ljubljani.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial