Poročilo iz 2. SBC Foruma

11. 02. 2019

2. Slovenian Business Club forum je potekal 4. februarja 2019, v hotelu Jama v Postojni. Forum je nosil naslov “Švica – zgled za Slovenijo”. Na celodnevnem dogajanju, na katerem so bili pristoni vsi akterji tako s področja politike, kot gospodarstva, so sodelujoči poskušali odgovoriti na vprašanje kaj dela Švica drugače od Slovenije in kakšna bo realizacija programov ZA podjetno in ZA bolj prodorno Slovenijo v letu 2019.

Odzive medijev je dobro strnil SBC sam v sledečem prispevku: https://www.slovenianbusinessclub.si/2019/02/06/sbc-forum-v-medijih-nepremisljeni-ukrepi-vlade-ze-udarili-po-zepu-sarec-odsel-se-preden-je-slisal-kaksno-reformo-so-uvedli-avstrijci/

GEA College je na forumu sodelovala,  predsednica uprave mag. Katja Kraškovic je namreč moderirala pogovor na temo “Why is a product ‘Made in Switzerland’ more expensive than the same product ‘Made in Slovenia’?” V pogovoru so sodelovali Alexandre Edelmann (Head of Marketing & Events Member of the Executive Committee Presence Switzerland – Swiss MFA), Marta Kos (Ambassador of Slovenia to Switzerland) ter Denis Knobel (Ambassador of the Swiss Confederation to Slovenia). Po mnenju strokovnjakov sta “učinkovit izobraževalni sistem in RD dejavnosti, politika konsenza in močna družbena kolektivna zavest ter potrpežljivost” potrebna, da bi tudi v Sloveniji dosegli švicarsko gospodarsko blaginjo.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial