Prenos družinskega podjetja in družinska ustava

PRENOS DRUŽINSKEGA PODJETJA IN DRUŽINSKA USTAVA – brezplačen dogodek


Termin: 7.11.2017

Ura:  17.00 

Kraj: GEA College, Dunajska 156, Ljubljana (stavba WTC – v dvigalu pritisnete tipko GEA College)


 

Vabljeni na brezplačni dogodek namenjen vsem družinskim podjetnikom, njihovim partnerjem, otrokom in širšim družinskim članom.

Po zadnjih ocenah je v Sloveniji kar 83% vseh podjetij družinskih in vsaj 50% teh podjetij se pripravlja ali pa se mora pripraviti na prenos podjetja na naslednjo generacijo.

Na vaše dileme, vprašanja in izzive bodo odgovarjali priznani strokovnjaki in podjetniki, ki imajo s prenosom družinskega podjetja veliko praktičnih izkušenj.  Z nami bo zato tudi g. Marko Lotrič, ki je v svojem podjetju za nasledstvo poskrbel s pripravo družinske ustave in g. Uroš Kavs, ki je kot svetovalec pomagal pripraviti že več kot 50 družinskih ustav.

Osrednja tema bo torej namenjena zanimivim vprašanjem, kot so “Kako urediti predajo družinskega podjetja, da bomo vsi zadovoljni?”, “Kako se lotiti družinske ustave – ali je to primerno za vse?”, ” Kdaj je pravi čas za pripravo na predajo t.i. družinske srebrnine?” in “Na koga se obrniti, ko rešuejmo to pomembno vprašanje?”.

Poleg odgovorov boste deležni tudi druženja, mreženja v prijetnem popoldnevu.


ZAKAJ JE TA TEMA TAKO POMEMBNA:

Podjetniška tradicija se je ponovno začela prebujati v Sloveniji v poznih 80-ih letih in posledično nimamo izkušenj, kako poteka tranzicija – prenos na naslednjo generacijo v družinskih podjetjih. Čeprav družinski podjetniki težijo k ohranitvi podjetja v rokah družine na dolgi rok, pa med različnimi razlogi, ki so navedeni za propad družinskih podjetij, lahko najdemo umik ustanovitelja/ starša, nesposobnost naslednje generacije, rivalstvo dedičev, razvoj panoge, nepravočasno planiranje prenosa med generacijami ipd. Samo vsako tretje podjetje preživi prenos iz prve na drugo generacijo in samo vsako sedmo preživi prenos iz druge na tretjo generacijo. In čeprav nekateri trdijo, da so največji problem za dolgoročni obstoj družinskih podjetij konflikti znotraj družine, ocenjujemo, da je večji problem uspešen prenos nasledstva.

 

 Iskali bomo tudi odgovore kateri dejavniki so tisti, ki lahko pomembno prispevajo k uspešnemu prenosu družinskega podjetja:

– ali je to pravočasno in skrbno načrtovanje in priprava prenosa nasledstva ter priprava dolgoročnih strateških načrtov in družinske ustave,

– ali je to spodbujanje prenosa podjetniških sposobnosti iz ustanovitelja na naslednike,

– ali je to bogat socialni kapital ustanovitelja, ki ga je oblikoval in razvijal vrsto let, družinska kultura, prenos ustanoviteljevega prikritega znanja ali prenos znanja iz okolja na naslednike,

– ali k uspešnemu nasledstvu prispeva spodbujanje inovativnosti v družinskem podjetju,

– ali se ta da prenesti iz ustanovitelja na naslednike

 

PROGRAM 

16.30 – 17.00

Registracija

17.00 – 17.45

Dejavniki uspešnega prenosa nasledstva v družinskih podjetjih

doc. dr. Marina Letonja,  Fakulteta za podjetništvo in

Marko Lotrič – LOTRIČ Meroslovje d.o.o.

17.45 – 18.30

Predstavitev dobrih in tudi neuspešnih praks prenosa DP (družinskih podjetij) v Sloveniji in pomen planiranja nasledstva za uspešno nasledstvo (s primeri družinske ustave)

Uroš Kavs, M.O.S.T. Inštitut za družinska, mala in srednja podjetja ter urejanje medsebojnih poslovnih razmerij

18.30 – 19.00

DISKUSIJA

Uroš Kavs –  M.O.S.T., doc. dr. Marina Letonja – Fakulteta za podjetništvo, Marko Lotrič – LOTRIČ Meroslovje d.o.o.

 19.00 – 20.00

 POGOSTITEV in DRUŽENJE

 

PREDAVATELJI oz. SODELUJOČI

 Uroš Kavs – ustanovitelj in direktor  doc. dr. Marina Letonja Marko Lotrič – ustanovitelj in generalni direktor
M.O.S.T. Inštitut za družinska, mala in srednja podjetja ter urejanje medsebojnih poslovnih razmerij  Prodekanja za mednarodno sodelovanje in predavateljica na Fakulteti za podjetništvo LOTRIČ Meroslovje d.o.o.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial