Prihodnost je že tu

09. 10. 2017

Dan podjetništva 2017


Prihodnost je že tu


 

»V podjetništvu so vsekakor pomembni pogum, drznost in inovativnost, ki se morajo prepletati s podjetniško miselnostjo in znanjem, upati si je treba tudi stvari delati drugače. S tako kombinacijo nam uspeh in prepoznavnost ne uideta,« je na Dnevu Podjetništva 2017 dejala mag. Katja Kraškovic, predsednica uprave GEA College, ki že tradicionalno organizira ta poseben dogodek. Na enem mestu se je tako združilo več kot 200 podjetnikov, gospodarstvenikov in podjetniško mislečih.

Letošnji Dan Podjetništva je otvoril priznani ameriški poslovnež George Deriso, nekdanji predsednik podjetja Apple Avstralija in uspešen predavatelj, ki je s svojimi znanji pomagal na noge postavati več uspešnih start up podjetij. »Prihodnost je že tu. Hitrejša je, kot si mislimo, in podjetja imajo težave s prilagajanjem tako hitrim spremembam,« je o prihodnosti podjetništva med drugim dejal Deriso, ki je s tem mesecem tudi gostujoči predavatelj na GEA College. Kot je ob tem še povedal o pomenu prilagajanja potrebam sodobnega trga, bo denimo t. i. milleniun generacija, ki praktično živi z novimi tehnologijami, po ocenah podedovala štiri bilijone dolarjev.

Osrednji del slavnostnega dogodka, ki je letos potekal v okviru Evropskega tedna podjetništva in ob podpori Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT), je zaznamovala zanimiva razprava z uspešnimi podjetnicami in podjetniki, ki so delili svoja razmišljanja o razvoju in prihodnosti slovenskega in evropskega podjetništva. Direktor Goclika Slovenija Gal Kočar je spregovoril o digitalnem marketingu v sodobnem podjetništvu in med drugim dejal, da statistike kažejo, da bomo samo na spletnih družbenih omrežjih preživeli pet let in štiri mesece svojih življenj.

Obiskovalci so lahko spoznali tudi vizije mladih slovenskih podjetnikov. Kako s svojimi inovativnimi, drznimi in prodornimi idejami osvojiti svet, je namreč na sinočnjem dogodku navzoče navdušil idejni vodja akrobatske skupine Dunking Devils Domen Rozman. »Lahko se vsakič razbijemo kot kante, ker vsaka izkušnja šteje,« je bil iskriv Rozman, ki je tudi nazorno opisal, kako so ob prvem večjem nastopu naredili vse narobe in še več, kot je možno. Sicer so Dan Podjetništva 2017 obogatili tudi z okroglo mizo o izzivih prenosa vodenja in lastništva v podjetjih, na kateri so sodelovali Martin Jezeršek iz Jezeršek gostinstva, Marko Lotrič iz podjetja LOTRIČ Meroslovje in Marko Lukić iz Lumar IG.

Odmevni podjetniški dogodek, ki ga je zaznamoval tudi bogat zabaven oziroma družabni program s pogostitvijo in presenečenji, je popestril nastop pevke Alenke Godec.

 


POSEBNA ZAHVALA PARTNERJEM, DA SO OMOGOČILI DOGODEK

Dogodek je bil organiziran v sodelovanju s:

 

Dogodek je podprl:

European SME week

Partnerji dogodka so bili:


 

Poglejte si foto utrinke:

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial